Tempura jättikatkaravun pyrstöt ja Bestheim Grand Prestige Crémant d' Alsace Brut 2014

lauantai 5. joulukuuta 2020
 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Hiljalleen olen jo alkanut pohtia uudenvuoden tarjottavia. Meillä on perinteenä aina avata pullo kuohuvaa, kuten monella muullakin, joten syötävä tulisi sopia kuohuvan kanssa. Olin saanut yhteistyön merkeissä pullon Bestheim Grand Prestige Crémant d' Alsace Brut 2014 kuohuviiniä ja lähdinkin pohtimaan sille sopivaa herkkua ja muistin jo pitkään suunnitelmissa olleet tempura jättikatkaravun pyrstöt. Tempura on japanilainen tapa friteerata kasviksia ja mereneläviä, jotka friteerauksen jälkeen nautitaan kuumana. Tässäpä nyt ohje viinivinkin kanssa uudenvuoden juhlintaan! 


Tempura jättikatkaravun pyrstöt


Jättikatkaravun pyrstöjä haluamasi määrä


Tempura taikina

2 dl kylmää vettä
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa


Sekoita ensin vesi ja kananmuna kulhossa ja lisää sitten jauhot ja suola. Sekoita. Taikinaa ei ole tarkoitus vatkata eikä sen tarvitse olla sileää, taikinaan saa siis jäädä paakkuja.
Kuumenna syvässä pannussa tai kattilassa kuumennuksen kestävää öljyä 180 asteiseksi ja kasta sitten yksitellen jokainen jättikatkaravun pyrstö taikinaan ja paista öljyssä kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. 
Tarjoile heti sillä taikina vettyy hetki paiston jälkeen. Dippikastikkeeksi sopii soijapohjainen dippi, sekoita esimerkiksi soijakastiketta ja miriniä. 
Bestheim Grand Prestige Crémant d' Alsace Brut 2014

Tämä kuohuviini on hyvin tyylikäs ja hienostuneen makuinen. 
Pinot Blanc rypäleestä valmistettu erittäin kuiva kuohuviini toimii hyvin merenelävien kanssa nautittuna. 
Maku on hieno, hiukan paahteinen, pähkinäinen ja siinä on myös vähän limeä. Tämä kuohuva onkin vähän parempaan juhlaan sopiva valinta!
Hinta Alkossa 19,98€Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti