Mummon reseptivihko: mamman pehmeä kuivakakku (vuodelta 1920)

perjantai 17. elokuuta 2018

Heipparallaa! Mitä teille kuuluu? Joko odotatte syksyä? 🍂🍁

Mulla on aina syksyisin jokin normaalia kovempi leipoimisvimma ja nytkin piti keksiä jotain kivaa.

Lähdin sitten tutkimaan mummon vanhaa reseptivihkoa (jälleen kerran😂) ja löysin sieltä ohjeen nimeltään Kakku äidiltä. Koska reseptivihkossa puhutaan äidistä, on silloin kyse "mammasta" eli isoisoäidistäni. Hänen kunniakseen nimesin tämän ohjeen mamman kakuksi 💖

Tämä ohje on mitä todennäköisimmin siis vuodelta 1920.

Ohjeessa käytetään mittayksikkönä kahvikuppia kuten ennen vanhaan oli tapana.
Jos et tiedä paljonko kahvikuppi on desilitroina, sen päset tarkastamaan täältä.


Mamman pehmeä kuivakakku

Mummon reseptivihko


Mamman pehmeä kuivakakku (vuodelta 1920)

4 kananmunaa
2 kahvikuppia sokeria
1 kahvikuppi perunajauhoa
2 kahvikuppia vehnäjauhoja
1 kahvikuppi voi-vesiseosta (½ kuppia sulatettua voita, ½ kuppia vettä)
1 tl leivinjauhetta 


voit myös halutessasi lisätä taikinaan mausteita, lisäsin itse 1 rkl piparkakkumaustetta ja vähän vaniljasokeria

2 litran vetoinen rengasvuoka 
voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen



Munat ja sokeri vatkataan hyvin. Sen jälkeen lisätään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
Sekoitetaan hyvin. Lisää sitten voi-vesiseos ja sekoita.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja kaada kakkutaikina vuokaan.
Paista 180 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen kuin kumoat kakun vuoasta.


Mamman pehmeä kuivakakku


Kuivakakut ovat helppoja ja hyvä vierasvara pakastimessa, siksi niitä itsekin tykkään tehdä vaikkei kuivakakku olekaan ehkä mikään tämän päivän trendikkäin leivonnainen 😅

Mutta eikös tärkeintä olekin se, että itse pidät siitä mitä teet? 
💝

Post Comment
Lähetä kommentti