Paholaisen joulutortut

perjantai 28. marraskuuta 2025

 

Joulutorttu mayhem saa luvan jatkua, mutta tällä kertaa ei tehdäkään makeita torttuja vaan suolaisia. Suolaiset tortut ovat kiva lisä niille, jotka eivät jaksa makeaa mahan täydeltä. Valitsin näihin täytteeksi ihan vain yhden oman suosikki makuparini eli valkohomejuustolla päällystetty vuohenjuusto ja paholaisen hillo. Lisäksi vielä punasipulia potkua tuomaan, nam!
Tämä kombo toimii aina!


Paholaisen joulutortut tuovat kivaa vaihtelua perinteisiin


Näistä tortuista tulikin meidän tämän joulun suosikit.
Kokeile näitä tuomaan vaihtelua joulun odotukseen tai vaikka itsenäisyyspäivään.



Paholaisen joulutortut


Voitaikinalevyjä
Chèvre valkohomevuohenjuustoa (pötkönä myytävää)
Paholaisen hilloa
Punasipuli


Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia, jolloin sinulle jää kaksi neliön muotoista taikinalevyä.
Taittele sitten taikina haluamasi mallisiksi tortuiksi, tein itse perinteisiä tähtitorttuja.
Leikkaa sitten juustopötkylästä noin 1,5cm paksuisia siivuja.
Lisää jokaisen tortun keskelle siivu juustoa.
Paista torttuja 225 asteessa noin 10 minuuttia. Pilko torttujen paistuessa punasipuli hienoksi silpuksi.
Anna sitten torttujen jäähtyä hetki ja lisää juuston päälle reilu teelusikallinen paholaisen hilloa ja silputtua sipulia.

Nauti!💖






Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti