Massaman curry joulukinkun jämistä

keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Joulu on jo takana päin ja ainakin meillä joulukinkkua on syöty jo ihan tarpeeksi. Kinkkua ei kuitenkaan kannata heittää roskiin eikä sitä myöskään ole aina pakko käyttää hernekeittoon. Loput kinkut on kiva tuunata herkulliseksi massaman curryksi ja kylläpä maistuu taas!
Jos joululta jäi yli myös perunoita voi nekin käyttää tähän curryyn.



Massaman curry on thaimaalainen ruoka, jossa on vivahteita myös intialaisesta keittiöstä.
Sen maku on (ainakin tässä mun versiossa) mieto eikä liian tulinen. Jos kuitenkin haluat tulisempaa, on tämä curry helppo tuunata tulisemmaksi lisäämällä siihen currytahnaa.



Massaman curry joulukinkun jämistä

n. 400-500 g joulukinkkua
4 banaanisalottisipulia
3 perunaa
noin 4 reilua kukkurapäistä teelusikkaa punaista thai currytahnaa
auringonkukkaöljyä
1 rkl kalakastiketta
3 rkl Jim Lim tamarindikastiketta
1 kanelitanko
150 g Sugar Snaps herneitä
2 dl kuorettomia maapähkinöitä 
2½ dl kookoskermaa
2 dl vettä


Pilko joulukinkku sopiviksi suupaloiksi, nosta palat kulhoon ja sekoita niihin 2 reilua kukkurapäistä teelusikkaa punaista thai currytahnaa ja pari ruokalusikkaa öljyä, sekoita siten, että kaikki lihapalat peittyvät tahnalla. Kinkkupalojen koolla ei ole väliä, kunhan ne ovat sopivan kokoisia syötäväksi.
Lisää maapähkinät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat ottaneet paahtuneen ruskeaa väriä itseensä.
Pese perunat ja pilko ne kuorineen myös sopivan kokoisiksi suupaloiksi, pilkoin itse omat perunat noin kahdeksaan osaan.
Kuori banaanisalottisipulit ja pilko ne pieneksi silpuksi.
Laita paistinpannu liedelle, nosta lämpö täydelle teholle, lisää pannulle pari reilua ruokalusikkaa öljyä ja kun pannu on kuuma, paista kinkun paloihin väriä ja siirrä sitten sivuun odottamaan. Laske lieden lämpöä hiukan ja lisää nyt pannulle öljyä pari reilua ruokalusikkaa sekä pari kukkurapäistä teelusikkaa currytahnaa ja lisää pannulle perunakuutiot sekä sipulisilppu, paista hetki. Lisää joukkoon kookoskerma ja vesi, sekoita ja lisää kalakastike sekä kanelitanko joukkoon.
Jätä nyt curry kypsymään liedelle noin 20 minuutin ajaksi tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Pilko sugar snaps herneenpalot kahteen osaan.
Kun perunat ovat kypsiä, lisää curryn joukkoon joulukinkun palat, herneenpalot, Jim Lim tamarindikastike ja sekoita. Poista kanelitanko currysta. Nyt curry on valmis! Tarjoile curry paahdettujen maapähkinöiden ja riisin kanssa.




Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti