Luukku 4: Suklaakakku

perjantai 4. joulukuuta 2020

Joulu on yksi parhaimpia sesonkeja leivonnaisille ja jouluna tuleekin leivottua paljon (ehkä liikaakin...). Tämän luukun leivontaherkku on takuuvarmasti onnistuva klassikko eli suklaakakku. 




Suklaakakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa
1 dl kaakaojauhetta
150 g margariinia
2 dl piimää
3 kananmunaa


Sulata margariini ja anna sen jähtyä hiukan. Riko sen jälkeen margariinin joukkoon kananmunat, lisää myös piimä.
Mittaa omaan kulhoonsa kaikki kuivat aineet, suosittelen käyttämään kuivat aineet siivilän läpi, koska erityisesti kaakaojauhe saattaa jäädä paakuiksi taikinaan.
Sekoita sitten kuivat aineet margariini-piimä-kananmuna seokseen.
Voitele ja jauhota vähintään 1,8 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.



Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti