kotiliesi

Luukku 23: Hunajakakku

keskiviikko 23. joulukuuta 2020

 Halusin jakaa teille perinteisten joululeivonnaisten lisäksi myös tämän ei niin perinteisen hunajakakun ohjeen sen ihanan mausteisuuden vuoksi. Hunajakakkuun tulee nimensä mukaisesti hunajaa sekä kanelia ja neilikkaa, joten se sopii hyvin joulupöytään.




Hunajakakku

2 dl hunajaa
2 dl fariinisokeria
3 dl kermaa
2 tl kanelia
1½ tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja


Sulata kattilassa miedolla lämmöllä fariinisokeri ja hunaja. Kun ne ovat sulaneet, kaada seos kulhoon.
Kaada joukkoon kerma, sekoita ja lisää lopuksi siivilän läpi kuivat aineet, sekoita. Voitele ja jauhota vähintään 1 litran vetoinen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt kakku ja viimeistele ripottelemalla päälle tomusokeria.




Huomenna on jo jouluaatto ja joulukalenterin viimeinen luukku saadaan aukaista!


Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti