Luukku 9: Koiran herkkurisotto

keskiviikko 9. joulukuuta 2020


Joulun aikaan moni haluaa myös hemmotella rakkaita karvaisia perheenjäseniään ja varmasti yleisin tapa hemmotteluun on herkut. Hemmotteluun kannattaa valita koiran tarpeen mukaisia ja koiralle sopivia raaka-aineita kuten kanan jauhelihaa, joka sisältää hyvin proteiinia, mutta ei ole erityisen rasvaista.
Tässä koiran herkkurisotossa liha paistetaan herneiden ja pinaatin kanssa, riisi keitetään ja sen jälkeen kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. 
 Meillä tämä risotto katoaa kupista nopeasti ja on selkeästi yksi lemppariruuista. Risottoa voi tarjota myös muina juhlapäivinä kuten vaikkapa koiran synttäripäivänä.
Tämä ruoka on tarkoitettu kertaluonteiseksi herkkuruuaksi, ei päivittäiseen ruokintaan. Varmista aina, että lemmikkisi saa riittävästi oikeanlaisia ravintoaineita ja raikasta vettä on aina tarjolla.
Koiran herkkurisotto
riittää useaksi kerraksi yhdelle koiralle


300 g kanan jauhelihaa
3 dl riisiä
100 g pakasteherneitä
75 g pakastepinaattia

Keitä riisi kypsäksi. Paista pannulla jauheliha ja lisää joukkoon herneet ja pinaatti, anna niiden sulaa. Sekoita liha-pinaatti-herneseos ja riisi keskenään ja anna jäähtyä. Voit lisätä sekaan myös lohiöljyä. Tarjoile!


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti