Jouluun kuuluu meidän monen perinteenä taatelikakun lisäksi myös hedelmäkakku. Tämä hedelmäkakku on tehty mummon vanhalla ohjeella, joten voidaan puhua vanhanajan hedelmäkakusta. Hedelmäkakkuun käytetään rusinoita, pähkinämurskaa ja appelsiinimarmeladia, joten lopputulos on varsin herkullinen.
Hedelmäkakku on myös aivan ihana lahja sellaiselle, joka pitää leivonnaisista!
Hedelmäkakku
125 g voita
2 kananmunaa
½ dl maitoa
1 dl sokeria
3 dl rusinoita
50 g murskattua pähkinää
50 g appelsiinimarmeladia, jossa kuoret mukana
½ tl kanelia
1⁄4 tl neilikkaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
½ dl maitoa
1 dl sokeria
3 dl rusinoita
50 g murskattua pähkinää
50 g appelsiinimarmeladia, jossa kuoret mukana
½ tl kanelia
1⁄4 tl neilikkaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja kananmunat, sekoita hyvin. Lisää loput aineet ja sekoita. Voitele ja jauhota vähintään 1,8 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti