Luukku 20: Hieno kermakakku

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Tämä ohje monen muun blogistani löytyvän kakkuohjeen lailla on mummon reseptivihkon peruja. Alunperin reseptissä on käytetty mittayksikkönä kahvikuppia kuten ennen oli tapana. Olen kuitenkin muuttanut ohjeeseen kuppien tilalle desilitran, jotta leivonta olisi hitusen helpompaa.

Taikinaan lisätään täysrasvaista kermaa, joka tekee kakusta ihanan täyteläisen. Kakun maku muistuttaa mielestäni hiukan Hanna tätin kakkuja, nam!





Hieno kermakakku

3 dl kermaa (kuohukerma käy hyvin, mutta ei rasvaton)
3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl soodaa
4½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa munista ja sokerista kuohkea vaahto ja lisää sen jälkeen jauhot, sooda ja kerma. Sekoita kunnes taikina on tasainen. Voitele ja jauhota vähintään 1,8 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa 50 minuuttia.


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti