Meidän joulu

sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Miten teidän joulu meni? Toivottavasti just sulla oli ihana joulu 💖
Olin itse osan joulusta, kuten moni muukin hoitoalalla työskentelevä, töissä. Mutta aaton sain olla kotona, joka oli mielestäni ihan riittävä. Pyhäpäivistä kun saa hyvän korvauksen niin ei haittaa olla osaa joulusta töissä.
Meidän jouluaatto alkoi koiran kanssa ulkoilulla ja sen jälkeen syötiin itse tehtyä riisipuuroa ja sekametelisoppaa (= sekahedelmäsoppa 😂). Ja tietty kuppi mustaa kahvia, aamu ei koskaan ala ilman kahvia!
Kävin vielä äidin luona ja sen jälkeen viemässä haudoille kynttilöitä. Sitten sytytimme omaan pihalyhtyynkin kynttilän. Saunaan emme aattona jaksaneet mennä vaikka joulusauna on meille aina perinne. Päädyimme kuitenkin joulupäivänä lämmittämään saunan, joten ei ihan koko joulua oltu ilman saunaa.
Koti koristellaan joulun alla yleensä led-valoin ja kynttilöin. Joulukuusi tuodaan noin viikkoa ennen joulua olohuoneeseen.
Joulukuusi koristellaan meillä yleensä aika minimaalisesti, kuuseen laitetaan yleensä vain valot ja joulupalloja. Mitä tykkäät meidän kuusesta? Koristeletko kuusta itse enemmän?
Ja kuinka ihanaa, että jouluksi saatiin lunta! Ikävä kyllä näin kuvia Instassa, että ihan koko Suomi ei saanut lumesta nauttia, mutta kuuluin niiden onnekkaiden joukkoon, jotka tästä talven ihmeestä pääsivät nauttimaan. Jotenkin nykyään tuntuu, että osassa Suomea lumi on jo ihme kun ei sitä joka talvi saada...
Meidän jouluun on aina kuulunut perinteiset ruuat. Me tehdään itse lanttu- ja porkkanalaatikot sekä paistetaan kinkku, lisäksi on aina rosolli, sienisalaatti, kinkkukastike ja perunaa. Jälkiruuaksi teen yleensä Hellapoliisin ohjeella glögi-kermapannacottaa sekä luumujäädykkeitä.Laatikoissa ei säästellä rasvan määrässä 🙈 mutta jouluhan on kerran vuodessa!
Lautaselta löytyi perinteisiä laatikoita, rosollia vaahdolla, perunaa, kinkkua kastikkeella ja sienisalaattia.
Jälkiruokana aattoiltana syötiin sitten tätä ihanaa luumujäädykettä, jonka koristelin Kenkäveron mokkamarengeilla ja piparimuruilla.
Lahjat avattiin aattoiltana ja jokaiselle oli muutama paketti. Koirallekin oli pukki tuonut herkkuluun, älypelejä ja uuden lelun, hän olikin niin onnellinen näistä lahjoista. Ja mikäs sen ihanampaa kuin tuottaa toisille iloa 😊Joulu meni ihanan rauhallisesti eikä kiirettä ollut. Tärkeintä mulle joulussa onkin läheiset ihmiset, hyvä ruoka ja rentoutuminen.

Kohta juhlitaan uutta vuotta, mitä teidän juhlapöydistä silloin löytyy? Meillä on tiedossa tacoja ja blinejä sekä kuplivaa 😋

Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti