Perinteisiin leivonnaisiin joulun aikaan kuuluu ehdottomasti taatelikakku! Monella on varmasti oma luottoreseptinsä taatelikakulle, kuten minullakin. Käytän aina tätä rakkaan mummoni vanhaa taatelikakun ohjetta.
Ohje on vanha eikä se sisällä mitään ylimääräistä, myös leipominen on hyvin helppoa.
Taatelikakku mummon tapaan
1 paketti (250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
1 rkl vaniljauutetta
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 kananmunaa
Laita kattilaan taatelit, sokeri ja vesi. Keitä soseeksi. Lisää voi ja anna sulaa.
Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmunat ja jauhot taatelisoseeseen koko ajan sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmunat ja jauhot taatelisoseeseen koko ajan sekoittaen.
Voitele ja jauhota vähintään 1,8 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Viimeistele tomusokerilla.
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti