Heippa kaikille pitkästä aikaa!
En ole päässyt kirjoittelemaan sairastelun vuoksi ja leipätyössäkin on kiirettä pitänyt. Mutta en ole unohtanut teitä lukijoita💓
Kirjoitinkin aiemmin Sky- ravintola tekstissäni, että pian on blogin 1-vuotissynttärit ja sen kunniaksi haluan järjestää teille pienen arvonnan.
Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tämän postauksen alle, mikä on ollut tämän blogin mieluisin ohje juuri sinulle.
Arvon kaikkien vastanneiden kesken Eliisa Kuuselan Leipävallankumous- kirjan (arvo 23,90€)!
Kirjassa avataan hapanjuuren salat ja kerrotaan miten juuri tehdään, miten sitä hoidetaan ja säilytetään. Ja ennenkaikkea miten leipä paistetaan.
Otan voittajaan yhteyttä arvonnan päättymisen jälkeen sähköpostitse.
Kirjassa avataan hapanjuuren salat ja kerrotaan miten juuri tehdään, miten sitä hoidetaan ja säilytetään. Ja ennenkaikkea miten leipä paistetaan.
Otan voittajaan yhteyttä arvonnan päättymisen jälkeen sähköpostitse.
Vastata voit 24.6.2018 asti 😊
Pian on myös Taste of Helsinki, jossa ravintola Sky Kitchen & View on mukana. Onpa kiva päästä maistamaan heidän annoksiaan uudelleen ja lupaan kirjoittaa siitäkin teille😊
Mikäli olet ollut Facebookissa Kulinarismin seuraaja, tiedoksi, että Facebook- sivut hävisivät bittiavaruuteen ja olen saanut nyt uudet tilalle. Tykkäämään ja seuraamaan pääset jälleen tästä.
Ja sitten itse reseptiin. Halusin jatkaa Mummon reseptivihkon ohjeiden kirjoittamista, ne ovatkin olleet luetuimpia ohjeita blogissani.
Tämä ohje on hyvin yksinkertainen ja helppo sekä lisäksi maidoton.
Pula-ajan vesikakku
2 kananmunaa
6 rkl sokeria
½ kahvikuppia kuumaa vettä (tästä pääset postaukseen, josta voit tarkastaa paljon kahvikuppi on desilitroina)
3 rkl perunajauhoa
3 rkl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voita tai vaihtoehtoisesti maidotonta margariinia voiteluun (mikäli haluat täysin maidottoman kakun)
Korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Lisää vähitellen kuumaa vettä ½ kahvikupillista samalla sekoittaen.
Sekoita perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Voit myös siivilöidä jauhot jos haluat.
Lisää jauhoja hiljalleen muna-vesi-sokeriseokseen samalla sekoittaen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikinamassa vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa vajaa tunti tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyden voit testata painamalla esimerkiksi hammastikun kakkuun ja mikäli tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Ja kuten mummokin on vihkoonsa kirjoittanut; näin tehden saat vähällä vaivalla hyvän kakun kahvipöytään.
2 kananmunaa
6 rkl sokeria
½ kahvikuppia kuumaa vettä (tästä pääset postaukseen, josta voit tarkastaa paljon kahvikuppi on desilitroina)
3 rkl perunajauhoa
3 rkl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voita tai vaihtoehtoisesti maidotonta margariinia voiteluun (mikäli haluat täysin maidottoman kakun)
Korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Lisää vähitellen kuumaa vettä ½ kahvikupillista samalla sekoittaen.
Sekoita perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Voit myös siivilöidä jauhot jos haluat.
Lisää jauhoja hiljalleen muna-vesi-sokeriseokseen samalla sekoittaen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikinamassa vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa vajaa tunti tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyden voit testata painamalla esimerkiksi hammastikun kakkuun ja mikäli tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Ja kuten mummokin on vihkoonsa kirjoittanut; näin tehden saat vähällä vaivalla hyvän kakun kahvipöytään.
Aurinkoista kesää kaikille!
💖😊
No tekoveri oli uusi, karmiva kokemus mulle. Pitää ensi vuonna kokeilla tuota...kaikki tuon aihepiirin postaukset kiinnostavat...
VastaaPoistaKrisu
Oonjustiina@ gmail.com
Kiitos vastauksesta ja tsemppiä arvontaan :)
PoistaHei,
VastaaPoistapaljon tulee muistoja mieleen noista mummon resepteistä. Voin melkein maistaa vieläkin tuon maailman parhaan kakun maun mielessäni, niin monta kertaa sitä lapsuudessa maisteltiin.
-Sinikka
Kiitos vastauksesta ja onnea arvontaan :)
PoistaOnnea!
VastaaPoistaMummon rahkapiirakka:)
tanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Kiitos :) mummon rahkapiirakkaa on aina hyvää :) tsemppiä arvontaan :)
PoistaMun pirtaan on ehkä parhaiten kolahtanut creme brulee - niin hyvää ja myös kaunista :)
VastaaPoista-TommiJ (tomppe77 (a) hotmail.com)
Creme brulee onkin oikea klassikko ja ihan parhainta jälkiruokaa :) onnea arvontaan :)
PoistaEhkä just tämä pula-ajan vesikakku. Itse olen sitä leiponut myös, ohjeen jostain leivontakirjasta löysin. Kuohkeaa ja hyvää. Vaniljan ystävänä sitä lisään ohjeeseen. ��
VastaaPoistaKiitos vastauksesta ja onnea arvontaan :)
PoistaMummon rahkapiirakka on vaan niin hyää��
VastaaPoistaNiinpä, se on oikeaa herkkua :) onnea arvontaan :)
PoistaLaittaisitko sähköpostiosoitteesi vielä arvontaa varten, jotta tarvittaessa tavoitan sinut? :)
PoistaMummon rahkapiirakka 💟💟💟
VastaaPoistaKiitos vastauksesta ja tsemppiä arvontaan :)
PoistaJa laittaisitko sähköpostiosoitteesi vielä arvontaa varten, jotta tarvittaessa tavoitan sinut? :)
PoistaMummon rahkapiirakka 💟
VastaaPoistaMummon rahkapiirakka 💟
VastaaPoistaTunnustan, en ole seurannut blogia. Jatkossa parannan tapani. Tykkään kyllä leipoa, yksinkertaiset reseptit kolahtavat minuun.
VastaaPoistaEipähän se mitään haittaa, seurailla voi ihan omantunnon mukaan :) tsemppiä arvontaan :)
PoistaAinakin vesikakkua vois kokeilla aluksi...
VastaaPoistaLaitathan sähköpostiosoitteesi arvontaa varten, jotta tarvittaessa tavoitan sinut? Onnea arvontaan :)
PoistaItselläni on lähes vastaava kakkuresepti omalta mummiltani nimellä Säästäjänkakku.
VastaaPoistaPuolet munista on korvattu kiehuvalla vedellä. Olen tehnyt ja onnistuu aina, voi lisätä hilloa, marjoja, pähkinöitä ym
riittaliisaala@gmail.com
Mielenkiintoista kuulla muitakin nimiä, mutta eikös se olekin niin, että rakkaalla lapsella on monta nimeä :) tsemppiä arvontaan :)
PoistaRahkapiirakka ehdottomasti. Nam.
VastaaPoistaLaitatko sähköpostiosoitteesi arvontaa varten, jotta tarvittaessa saan sinuun yhteyden? Onnea arvontaan :)
PoistaRahkapiirakka ehdottomasti!
VastaaPoistaKivoja nämä vanhat reseptit 😊
VastaaPoistaKiitos vastauksesta! Laitatko sähköpostiosotteesi arvontaa varten, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden? Tsemppiä arvontaan :)
PoistaHannatädin kakut- resepti tuo mieleen mummon ihanat kakut. kaimaen1(at)luukku.com
VastaaPoistaKiitos vastauksesta ja onnea arvontaan :)
PoistaMummon rahkapiirakka sai nyt kilpailijan pula-ajan vesikakusta.
VastaaPoistamirkku65@gmail.com
Kiitos vastauksesta ja onnea arvontaan :)
PoistaTätä pitää ehdottomasti kokeilla ❤️. Tulee oma lapsuus ja mummo mieleen. Kirja olisi mahtavaa voittaa ��. pirjo.a.gustafsson@gmail.com
VastaaPoistaKiitos vastauksesta tsemppiä arvontaan :)
PoistaEhkä tuo kakkuihje, koska vaikuttaa lapsuudesta tutulta ��
VastaaPoistaLaitatko sähköpostiosotteesi arvontaa varten, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden? Kiitos vastauksesta ja onnea arvontaan :)
PoistaKakkuohje
VastaaPoistaPula-ajan kakku ja mummun rahkapiiraakka ja kaikki ohjeet mulle kolahtaa ❤️��
VastaaPoistaKiitos vastauksesta :) Laitatko sähköpostiosoitteesi arvontaa varten, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden :)
PoistaKokeiluun tuo vesikakku - eipä ole liikaa kaloreita kahvileivässä.
VastaaPoistaKiitos vastauksesta :) Laitatko sähköpostiosoitteesi arvontaa varten, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden :)
PoistaMummon rahkapiirakka ja pula-ajan kakku! Tulee oma lapsuus ja makumuistot mieleen :)
VastaaPoistatodeton@gmail.com
Onkin niin ihanaa aina välillä muistella niitä tuoksuja mitä mummon leipomuksista leijaili :) onnea arvontaan :)
PoistaUunijuusto, koska silloin tällöin saamme ternimaitoa tutulta tilalta :) Yleensä tein vain lettuja, mutta kyllä tuo uunijuusto on NIIN namia.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Uunijuusto on kyllä oikeaa herkkua :) onnea arvontaan :)
PoistaTämä pula-ajan vesikakku, se menee kokeiluun :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Kiva kuulla :) onnea arvontaan :)
PoistaOnnea 1-vuotiaalle!
VastaaPoistaTää pula-ajan kakkuohje on kyllä hyvä!
sannamaria77 at gmail.com
Kiitos! <3 Ja onnea arvontaan :)
Poista