kotiliesi

Täyteläisen juustoinen tartiflette

maanantai 22. helmikuuta 2021

Tein eilen sunnuntai-illan iloksi lumitöiden jälkeen meille tätä täyteläisen juustoista tartiflettea, joka on ranskalainen vuoristoalueen ruoka.
Ja tätä syödessä kaloreilla ei ole väliä sillä niitä tässä riittää! Mutta eihän aina pidä elääkään liian tunnollisesti. Meillä on yleensä viikossa vähintään yksi herkkupäivä ja tämä ruokahan on täyttä herkkupäivän settiä. Mieheni tykkäsi tästä kovasti, mutta sanoi myös osuvasti "tätä syödessä voi tuntea sydänkohtauksen tulevan" 😂 eipä tämä ruoka ole tarkoitetukaan joka päivä syötäväksi tai voi käydä juuri niin kuin mieheni sanoi 😂
Tartiflette on joka tapauksessa herkullinen ja sopii loistavasti romanttisella illallisella tarjottavaksi.


Tartifletten tärkein ainesosa on ranskalainen reblochon juusto, jota ladotaan paksuina siivuina vuokaan päällimmäiseksi.
Reblochon juustoa löytyy ainakin Lidlin valikoimasta.




Tartiflette

n. 400 g kiinteitä perunoita
n. 400 g reblochon juustoa
2 dl kermaa
300 g pekonia
2 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä 
2 dl valkoviiniä
ripaus suolaa, mustapippuria ja halutessasi kuivattuja yrttejä, käytin itse kuivattua persiljaa


Pese perunat hyvin, mutta älä kuori. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi siivuiksi. Kuori ja pilko sipulit.
Pilko pekoni pieniksi siivuiksi ja paista pannulla korkealla lämmöllä rapeaksi.
Nosta valmis pekonisilppu pois pannulta, lisää pannuun voita, laske lämpöä ja lisää sipulit pannulle. Kuullota. Kaada valkoviini pannulle, lisää ripaus suolaa, mustapippuria ja halutessasi kuivattuja yrttejä.
Anna sipuli-valkoviiniseoksen muhia muutama minuutti ja lisää sitten pekonisilppu joukkoon, sekoita.
Lado perunasiivuja uunivuoan pohjalle siten, että pohja peittyy. Lisää sitten kerros pekoni-sipuliseosta ja päälle perunasiivuja, toista kerroksien tekoa kunnes vuoka on täynnä tai ainekset loppu.
Kaada sitten kerma vuokaan ja viimeistele koko komeus levittämällä päälle kerros paksuja reblochon siivuja.
Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia.
Nauti 💖



Hanna 💖

2 kommenttia on "Täyteläisen juustoinen tartiflette"
  1. Näyttääpä hyvältä. Viimeaikoina onkin maistunut kaikki valkoviinissä tehdyt ruuat jotenki erityisen hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oli kyllä hyvää, kannattaa testata :) valkoviini sopii niin loistavasti ruuanlaittoon! :)

      Poista