Chilin ja punasipulin pikkelöinti sekä kesän odottelua

lauantai 6. toukokuuta 2017


Pikkelöinti on asia, johon olen viime aikoina hurahtanut ihan täysin. Pikkelöinnillä saadaan kirpsakkaa makua aikaan etikan avulla, mutta se ei ole säilöntämenetelmä.
Pikkelöity chili ja punasipuli sopivat hyvin hampurilaisten väliin, salaatteihin ja tortilloihin, joihin niitä itse käytin, sekä moneen muuhun.Tortillaan sopii hyvin täytteeksi pikkelöity chili ja sipuli
Kaiken lisäksi pikkelöinti on nopeaa ja helppoa.Pikkelöityä chiliä ja punasipulia


Pikkelöity chili ja punasipuli

1 punasipuli
1-2 kokonaista chiliä
1 dl valkoviinietikkaa
0,25 dl sokeria
1 tl suolaa


Pilko sipulista ja chilistä siivuja. Laita kattilaan etikka, sokeri ja suola ja kiehauta seos. Kun seos kiehuu, ota kattila pois levyltä. Lisää sitten chilit ja sipuli kattilaan ja pistä kansi päälle.
Anna chilien ja sipulin hetki hautua kattilassa ja siirrä ne sitten lasipurkkiin. Laita kansi päälle ja säilytä jääkaapissa.
Chili ja sipuli on heti käyttövalmista, mutta toimii myös päivien jälkeenkin.Ja tästä raikkaasta lisukkeesta pääsenkin sitten tähän kesän odotteluun ja chilin kasvattamiseen.


Odotan nimittäin niin innolla kesää, koska mulla on oma kasvihuone ja aion laittaa tänäkin kesänä chiliä kasvamaan kuten viime kesänä❤ Tuore chili on niin hyvää.

Viime kesän sato jäi vähän niukaksi, koska en vielä silloin omistanut kasvihuonelämmitintä. Ja Suomen kesät kun on vähän viileän puoleisia... Nyt kävin tänään kuitenkin lämmittimen ostamassa ja uskon, että chili hyötyy siitä paljon. Ja varmasti muutkin kasvit ☺


Kasvatussäkeissä avomaankurkkua ja chili


Se, että saa kasvattaa omia kasviksia on mulle iso asia, koska haluan tehdä ruokaa alusta asti itse ja mitä tuoreempia raaka-aineita sen parempi ☺
Kukapa ei tuoreesta tykkäisi...☺

Jos teillä on omia kasvihuoneita niin kertokaa kokemuksia, kuulisin todella mielelläni mitä kasvatatte ja kuinka olette hoitaneet kasveja! ☺


4 kommenttia on "Chilin ja punasipulin pikkelöinti sekä kesän odottelua "
 1. Käsittääkseni tuollainen etikan suhde muuhun matskuun riittäisi jo säilöntään? Varsinkin jos heittäisi sekaan pikku satsin Atamonia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saattaa se riittääkin, mutta tykkään pikkelöinnistä ja tämä juttu olikin siitä :) Kyllähän säilömään pystyy varmasti vaikka mitä :)

   Poista
 2. Ok, eli tuo määrä saattaisi riittää myös säilömiseen ilmeisesti? Itsellä kasvamassa parikymmentä chililajia ja kohta pitäisi alkaa niittämään ja jatkojalostamaan satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä riittää. Laimeammallakin säilyy ja myös kaupan säilöntäaineita voi kokeilla :) voi miten paljon sulla on chilejä! Voisi kokeilla joskus itsekin useampia lajikkeita :)

   Poista