Meidän uudenvuodenaaton tunnelmia

perjantai 1. tammikuuta 2021


Hei ihanaa alkanutta vuotta! Ajattelin kirjoitella meidän uudenvuodenaaton tunnelmia kuvien kera tänne blogiin, koska meidän aatto oli jotenkin tosi ihana! On jotenkin erityisen kiva kun vuosi vaihtui, viime vuosi oli itselle aika rankka töissä kun jouduin vaihtamaan työpistettä useaan kertaan ja varautumaan moneen muuhunkin muutokseen pandemian takia. Myös omassa elämässä tuli vastoinkäymisiä, mutta eteenpäin mennään. Niinhän se kuuluisa mummokin sanoi kun lumessa tarpoi.
Mutta nyt uudenvuodenaattoon!
Tein meille alkuillaksi tacoja, jotka täytettiin murealla possun lihalla, salsalla, guacamolella, ranskankermalla ja pikkelöidyllä sipulilla ja myöhemmin illalla paistoin meille blinit. Blineihin oli perinteiset täytteet eli mätiä, punasipulia ja smetanaa sekä päälle puristettiin sitruunan mehua ja juomaksi oli Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne Brut, joka muuten toimi tosi hyvin blinien kanssa!
Näiden ruokien välissä maisteltiin vielä Moët & Chandon Impérial Champagne Brut, joka oli mun mieleen mukavampi seurustelujuoma, rosé taas toimi paremmin ruokapöydässä.




Paisoin osan blineistä sydämen muotoon äidiltä saamassani valurautaisessa lettupannussa ihan vaan vaihtelun vuoksi ja niistähän tuli aika söpöjä!




Blineistä tulee mun mielestä erityisen hyviä kun taikinaan lisää hyvää vehnäolutta ja antaa taikinan lepäillä yön yli huoneenlämmössä. Ohjeen blineihin löydät tästä alta:


Blinitaikina

2½ dl huoneenlämpöistä vehnäolutta
2½ dl kevytmaitoa
15 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa
kirkastettua voita


Mittaa jauhot ja siivilöi kulhoon.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon.
Lisää puolet jauhoista ja olut maito-hiivaseokseen ja sekoita, jätä sitten taikina huoneenlämpöön yön yli.
Seuraavana päivänä erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja lisää taikinaan loput jauhot, kananmunan keltuaiset ja suola, sekoita. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja kääntele sitten taikinan joukkoon. Älä vatkaa taikinaa, koska silloin kuohkeus häviää.
Paista blinit kirkastetussa voissa pannulla.



Meillä oli myös aika upea ilotulitus kun mies oli ostanut muutamat tulitteet.




Ilotulitteiden ja ruokien jälkeen me maisteltiin sohvalla loppu samppanja ja katseltiin ihan telkkua. Ei sitä sen kummempaa tarvitsekaan. Nukkumaankin käytiin jo vähän yhden jälkeen yöllä.
Ilta oli mukavan rento ja täynnä herkkuja!




Miten teidän uudenvuodenaatto sujui?

Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti