kotiliesi

Yakitori-vartaat ja Ruppertsberger Organic Vegan Riesling 2018

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

*Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Näin syksyisin talven lähestyessä meillä leffaillat ja sohvalla istuminen kynttilän valossa lisääntyvät räjähdysmäisesti. Leffaillathan vaativat aina hyvää ruokaa, muutenhan se ei ole mistään kotoisin. Leffaherkut on myös kiva olla sellaisia herkkuja, joita voi syödä helposti sohvalla eikä sotkua synny, joten vartaat sopivat siihen hyvin. Joka syksy teen joko näitä yakitori- vartaita tai malesialaisia vartaita satay- kastikkeella, koska niiden makumaailma sopii mielestäni syksyyn. Tällä kertaa päätin kuitenkin julkaista näiden yakitori- vartaiden ohjeen, koska ne sopivat hyvin tämän saamani viinin kanssa.


 


Yakitori-vartaat

500 g broilerin rintafileitä
varrastikkuja
1 makea suippopaprika


Marinadi

1 valkosipulin kynsi murskattuna
½ dl miriniä
½ dl soijaa
1 tl seesamiöljyä
2 rkl valkoviiniä


Laita kaikki marinadin ainekset, paitsi valkoviini, pieneen kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa paksuuntua. 
Lisää lopussa valkoviini ja anna kiehahtaa. Nosta sen jälkeen marinadi jäähtymään.
Kun marinadi on täysin jäähtynyt leikkaa broilerin rintafileistä tulitikkuaskin kokoisia paloja ja nosta palat marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai pidempäänkin jos maltat.
Nosta palat marinoitumisen jälkeen lämpimään,
leikkaa suippopaprikasta sopivia suupaloja ja pujota niitä broileripalojen kanssa vuorotellen vartaisiin.
Sivele vielä marinadia vartaiden pintaan.
Nosta sitten uuniin 250 asteeseen 15 minuutiksi uuninkestävässä vuoassa tai ihan leivinpaperin päällä uunipellillä. Voit sivellä marinadia kypsennyksen aikana vielä vartaiden päälle.
Yakitori- vartaat ovat aitoa grilliruokaa, joten suosittelen käyttämään osan kypsennyksen ajasta grillivastuksia, jolloin saat enemmän grilliruoan tuntua vartaisiin.
Nautitaan hyvän viinin kanssa!
Alta näetkin viinivinkin yakitori- vartaille.






Ruppertsberger Organic Vegan Riesling 2018

Tämä hedelmäinen riesling on oiva valinta näille vartaille! Maku on hedelmäisyyden lisäksi kuiva ja hapokas, siinä on hiukan limeä ja mineraalisuutta. Makumaailma sopii hyvin myös äyriäisille ja kalalle.
Ruppertsberger Organic Vegan Riesling 2018 sisältää 8.0g litrassa sokeria ja 7.1g litrassa happoja.
Hintaa sille jää Alkossa 11,98€. Loistava hinta-laatusuhde!


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti