Punajuuripesto-vuohenjuustokierteet ja Espíritu de Chile Shiraz Cabernet

torstai 8. lokakuuta 2020

 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Pikkujoulu sesonki alkaa hiljalleen olla täällä, uskomatonta vai mitä. Miten tämä syksy onkaan edennyt näin äkkiä? Nyt oli jo aika alkaa kehitellä jotain pikkujouluteemaan sopivaa! Pikkujouluihin on kivaa tehdä jotain pientä suolaista naposteltavaa ja tietysti hyvä jos se sopii viinin kanssa nautittavaksi. Tein näitä punajuuripesto-vuohenjuustokierteitä, jotka ovat helppo valmistaa ja maku on ihanan syksyinen sekä täyteläinen. Täytteenä kierteissä on punajuuripesto, jonka ohjeen olen postannut jo vuosi sitten (mutta ohjeen löydät myös alta) sekä vuohenjuustoa, muuta ne eivät tarvitsekaan! Kierteet sopivat nautittavaksi punaviinin kanssa, mutta sopivat erinomaisesti myös kahvipöytään!
Punajuuripesto-vuohenjuustokierteet

Valmiita torttutaikinalevyjä
Vuohenvalkohomejuustoa
Punajuuripestoa (ohje alla)


Kauli torttutaikinaa hiukan ohuemmaksi ja levitä sen jälkeen taikinalle punajuuripestoa ja murustele päälle vuohenjuustoa.
Kääri sen jälkeen taikinaa kuin tekisit kääretorttua. Leikkaa kääröstä noin 2-3 cm paksuja kiekkoja ja nosta kiekot uunipellille. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Punajuuripesto

500 g säilöttyjä punajuuriviipaleita
1 valkosipulin kynsi murskattuna
kourallinen pinjansiemeniä 
1 puntti tuoretta basilikaa
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
50 g Grana Padano juustoa

Paahda pinjansiemeniä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean paahtuneen värin. Laita sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi tahnaksi. Espíritu de Chile Shiraz Cabernet

Tämä viini on Chileläinen keskitäyteläinen Shiraz ja Cabernet rypäleistä valmistettu punaviini. Maku on täynnä herukkaa, luumua ja mehevyyttä. Helposti lähestyttävä perushyvä kyykkyviini, joka sopii niin noutopöytään kuin sellaisenaankin fiilisteltäväksi. Sopii hyvin pikkujouluihinkun hintaakaan ei ole hurjasti! Hintaa pullolle jää Alkossa 8,28€.


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti