Loimulohimakit ja Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brut

lauantai 3. lokakuuta 2020
 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Ihanaa viikonlopua! Jos etsit ideaa viikonlopun herkuksi, kokeile sushia! Sushi on helppo valmistaa ja yleensä pakkauksissa on ohjeet kuinka sushia tehdään. Nämä tekemäni sushit ovat oikeammin makeja eli merilevään käärittyä sushiriisiä, kurkkua, porkkanaa ja lohta, jotka lopuksi leikataan siivuiksi. Täytteessä käytin loimulohta, koska loimulohi vaan on niin hyvää. Täytteeksi voit kuitenkin käyttää mitä vain itse haluat.





Loimulohimakit


Sushiriisiä
Blue Dragon Sushi Nori merilevää
1 rkl miriniä
Loimulohta
½ kurkku
1 porkkana
2 dl soijakastiketta

tarvitset myös bambumaton


Leikkaa kurkusta ja porkkanasta ohuita siivuja.
Keitä sushiriisi paketissa olevan ohjeen mukaan. Lisää valmiin riisin joukkoon miriniä.
Levitä bambumatolle merilevä ja sen päälle riisiä tasainen kerros. Riisiä kannattaa painella kostutetuin sormin tasaiseksi.
Kasaa keskelle kurkku- ja porkkanasiivuja sekä loimulohta paloina.
Kääri bambumaton avulla sushi rullalle (vähän kuin käärisit kääretorttua) ja leikkaa sitten siivuiksi.
Blue Dragon merkkisessä Sushi Nori merileväpakkauksessa on hyvät ja selkeät ohjeet sushi rullan käärimiseen.
Kaada vielä soijakastiketta pieneen kulhoon, jotta jokaista siivua voidaan dipata kastikkeeseen.
Nauti!
Alta löydät tarkempia speksejä makeille sopivasta viinistä.







Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brut

Kuohuviininä makeille voi hyvin käyttää Charles de Feren rosé crémantia, sen hapokkuuden ansiosta. 
Maku on mansikkainen, hapokas, raikas ja helposti lähestyttävä. Tämä voisi hyvin sopia ensimmäistä kertaa kuohuviiniä maistelevalle.
Makumaailma sopii hyvin myös "kilistelyviiniksi" eli tuttavallisemmin juhlapöytään nautittavaksi.
Kupliva sisältää sokeria 9.0g litrassa ja happoja 5.3g litrassa.
Hintaa pullolle jää Alkossa 14,98€.
Viilennä hyvin ennen nauttimista!



Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti