Pehmeä kirnupiimäkakku

perjantai 28. elokuuta 2020

 Ihanaa leipoa pitkästä aikaa! Minun on tehnyt mieli leipoa jotain vanhanajan leivonnaista jo pitkään. Selailen aina mummon vanhaa reseptivihkoa inspiraatiota varten ja muistelen lapsuuden herkullisia leivonnaisia.
Ajattelin, että voisin tällä kertaa leipoa jonkun mehevän kakun ja päädyin piimäkakkuun, mutta muuttelin sitä hiukan. 
Korvasin tavallisen piimän kirnupiimällä ja muutin hiukan mausteiden määrää.
Lopputulos oli oikein mehevä ja sopivan mausteinen kakku, joka maistuu hyvin kahvin kanssa.





Pehmeä kirnupiimäkakku 

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
2 rkl tummaa siirappia
1 dl sulatettua margariinia
3 dl kirnupiimää


Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulatettu margariini, siirappi ja piimä. Sekoita hyvin. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla. Kaada sitten taikina vuokaan.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa tunnin ajan.






Nautitaan tuoreen kahvin kanssa! 


Mikä on sinun kaikkien aikojen lemppari vanhanajan leivonnainen? 
Kerro kommentoimalla alle 😊


Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti