kotiliesi

Seesamin siemenillä kuorrutetut jättikatkaravun pyrstöt ja antipasto + viinivinkit venetsialaisten juhlapöytään

torstai 27. elokuuta 2020

 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Venetsialaisia vietetään jo huomenna! Jos vielä etsit ruokaohjeita juhlapöytään niin tässäpä muutama kiva ja herkullinen ohje. Alta löydät myös viinivinkit.






Antipasto on italialainen alkuruoka, joka koostuu leikkeleistä, juustoista ja oliiveista. Ajattelinkin, että tällainen kiva napostelu sopisi hyvin juhlatunnelmaan ja tein oman antipastolautaseni, joka koostuu burratasta, bresaolasta, oliiveista ja paahdetusta leivästä. Toisena vaihtoehtona juhlapöytään ovat seesamin siemenillä kuorrutetut jättikatkaravun pyrstöt, joiden kanssa nautitaan herkullista aasialaista dippikastiketta.



Antipasto

Burrataa (mozzarelasta valmistettua tuorejuustoa)
Oliiveja
Bresaolaa (ilmakuivattua naudanlihaa)
Maalaisleipää
Valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä


Leikkaa leivästä siivuja ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Poista valkosipulin kynsistä kuoret ja murskaa niitä hiukan, kuitenkin siten, että ne pysyvät kokonaisina. 
Levitä jokaiselle leipäsiivulle noin 1 rkl oliiviöljyä ja sen jälkeen hiero leivän pintaa valkosipulin kynnellä.
Paahda sitten leipäsiivuja uunissa grillivastuksen alla noin 200 asteessa siten, että ne ruskistuvat hiukan. 
Kokoa sitten antipasto laittamalla tarjoilulautaselle burrataa, paahdettuja leipäsiivuja, oliiveja ja bresaolaa. Nautitaan Espiritu de Chile Sauvignon Blanc valkoviinin kanssa.
Antipastoon sopii hyvin myös esimerkiksi perinteiset prosciutto ja mozzarella.







Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc on chileläinen Central Valleyn alueelta tuleva valkoviini.
Maku on hedelmäinen, sitruksinen ja hitusen mausteinen. Helppo nauttia sellaisenaan, mutta sopii hyvin antipaston tai muiden pikkusuolaisten sekä kanan kanssa.
Sokeria 3.0g litrassa, happoja 6.7g litrassa ja alkoholia 12.5%.
Hinta Alkossa 7,36€.
Todella kiva edullisempi viini, joka sopii hyvin illanistujaisiin.





Jättikatkaravun pyrstöihin käytin pohjana Rosa viini & ruoka sivuilta löytyvää ohjetta, joka löytyy samalla nimellä heidän sivuiltaan. 


Seesamin siemenillä kuorrutetut jättikatkaravun pyrstöt ja dippi
kahdelle


200 g jättikatkaravun pyrstöjä (kuorittuja)
150 g seesamin siemeniä
½ tl suolaa
Auringonkukkaöljyä 


Dippi

30ml kalakastiketta
30ml soijaa
30ml limen mehua
20g raastettua inkivääriä
1 viipaloitu punainen chili
½ rkl sokeria


Sekoita dippiainekset keskenään ja jätä dippi maustumaan hetkeksi.
Laita pyrstöt kulhoon, lisää 1 rkl öljyä ja suolaa, sekoita ja lisää sitten seesaminsiemenet ja sekoita, jotta siemenet tarttuvat pyrstöihin.
Kuumenna pannu ja lisää pannulle öljyä.
Paista pyrstöjä sen verran, että siemenet saavat kauniin ruskean värin.
Tarjoile pyrstöt dipin kanssa.
Juomaksi sopii hyvin King's Bay valkoviini, josta voit lukea lisää alta.







King's Bay Sauvignon Blanc

King's Bay Sauvignon Blanc on uusi-seelantilainen valkoviini, joka tulee Marlborough alueelta.
Maussa on mustaherukkaa ja karviaisia. Sopii hyvin kalan ja äyriäisten kanssa.
Tämä valkoviini on varustettu luomu ja ympäristövastuullinen pakkaus- merkinnöillä.
Sokeria viinissä on 4.0g litrassa ja happoja 6.7g litrassa. Alkoholia 13.0%.
Hinta Alkossa on 13,99€.






Näiden ohjeiden myötä toivotan jokaiselle ihanaa viikonloppua ja tunnelmallisia venetsialaisia!


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti