kotiliesi

Cajunkana-nachopelti + viinivinkki venetsialaisten juhlapöytään

maanantai 24. elokuuta 2020
 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini ja ruoka / Cisa Drinks Oy*


Tämän viikon viikonloppuna eli elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia eli kesä-, veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlia. Venetsialaisiin kuuluu yleisesti ilotulitukset, mutta en niitä itse aio tällä kertaa käyttää vaan panostan mielummin hyvään ruokaan ja viiniin.
Olen suunnitellut erilaisia ruokaohjeita, jotka sopivat venetsialaisten viettoon. Jokaiselle ruoalle on myös oma viinivinkkinsä, jotta tarjoilujen suunnittelu olisi sinulle helpompaa. Viinit olen saanut postauksiin Rosa viini- ja ruokakerholta.
Tämä ensimmäinen ohje on cajun mausteseoksella maustettu kana-nachopelti, jossa on hitunen tulisuutta ja paljon juustoa. Nachopelti maistui yllättävän paljon pitsalta, mikä ei ollut yhtään huonompi juttu.
 Nachopellin kanssa voit nauttia Piedemonte Reserva 2014 punaviiniä.






Cajunkana-nachopelti


1 pussi suolattuja maissilastuja
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä chili
400 g kanan jauhelihaa
3 rkl cajun maustetta 
½ tl suolaa
200 g valkosipuli-tomaattimurskaa
3 rkl öljyä paistamiseen
250 g juustoraastetta (ei kevytjuustoa)



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori ja pilko keltasipuli sekä valkosipuli. 
Pilko chili pieneksi silpuksi.
Kuullota sitten sipulit ja chili pannulla öljyssä.
Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää jauheliha pannuun ja ruskista sitä hetki.
Kun kana on kypsää ja ruskistunutta, lisää joukkon cajun mauste ja tomaattimurska, sekoita ja nosta pannu pois liedeltä.
Levitä sitten leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle reilusti maissilastuja, ainakin sen verran, että pellin pohja peittyy.
Kaada sitten jauhelihaseos lastujen päälle ja kuorruta juustoraasteella. 
Suosittelen käyttämään reilusti juustoa mikäli nautit suosittelemaani viiniä nachopellin kanssa. 
Nosta pelti uuniin siksi aikaa kunnes juusto on sulanut, nachopelti on nyt valmis.
Mikäli Piedemonte Reservaa nautitaan mausteisen ruoan kanssa, tulee ruoassa olla myös rasvaa, jotta viini sointuu ruoan makumaailman kanssa hyvin. 
Voit lukea lisää viinistä alta.






Piedemonte Reserva 2014


Piedemonte Reserva 2014 on espanjanlainen Navarran viinialueella valmistettu punaviini, jossa on käytetty Cabernet Sauvignon, Merlot ja Tempranillo rypäleitä.
Viini on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, maistellessa huomaa hitusen kirsikkaa ja marjaisuutta, maku on maanläheinen.
Makunsa puolesta se sopii hyvin kanan, possun, lampaan, juustojen ja mausteisten makkaroiden kanssa.
Happoja siinä on 5.5g litrassa ja alkoholia 14.0%.
Piedemonte on voittanut pronssia Vuoden Viinit- kilpailussa, kategoriassa Euroopan punaviinit, hinta alle 13 euroa.
Hinta on Alkossa 9,88€.
Mielestäni erittäin edullinen ostos viinin laatuun nähden.




Aivan pian tulossa lisää ohjeita ja viinivinkkejä venetsialaisten viettoon!

Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti