kotiliesi

Rapeat juustouuniperunat

perjantai 21. elokuuta 2020

 

Elokuu on vielä sitä ihanaa aikaa kun kaupassa hyllyt pursuavat mitä ihanimpia marjoja, kasviksia ja juureksia.
Ihastelinkin tänään kaupassa kotimaisia Siikli perunoita ja päädyin sitten ostamaan niitä.
Peruna on varsin monipuolinen raaka-aine ja mielikuvitusta käyttämällä voit valmistaa siitä vaikka mitä herkkuja.
Tällä kertaa tulin siihen lopputulokseen, että haluan tehdä rapeita perunoita, joissa on valkosipulin makua ja juustokuorrute päällä ja voi pojat, kylläpä se kannatti!
Olen ennenkin tehnyt perunoita tällä tavoin, mutta nyt päätin lisätä mukaan juuston ja se muuttikin kokonaisuuden ihanan täyteläiseksi.



Valmistaminen ei ole vaikeaa eikä se vaadi erityistä osaamista, joten näiden rapeiden juustouuniperunoiden valmistus sopii jokaiselle! Kokeile valmistaa näitä vaikkapa perheen pienimpien kanssa.




Rapeat juustouuniperunat


Siikli perunoita haluamasi määrä (noin 2-3 per ruokailija)
Nippu ruohosipulia
Auringonkukkaöljyä
6 valkosipulin kynttä kuorineen
1 tl suolaa
Juustoraastetta (tähän sopii hyvin sekoitus, jossa on Mozzarella, Cheddar, Edam ja Maasdam juustoja)



Laita perunoiden keittovesi kiehumaan, pese perunat ja nosta ne sitten kattilaan. Perunoita ei siis tarvitse kuoria.
Keitä perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kun perunat ovat kypsiä, siirrä ne uunivuokaan ja litistä niitä survimella tai lastalla. 
Kaada öljyä hiukan vuoan pohjalle sekä perunoiden päälle.
Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja siirrä ne sitten vuokaan perunoiden sekaan, lisää vielä suolaa tasaisesti vuokaan perunoiden päälle. Valkosipulit on hyvä lisätä joukkoon kuorineen, koska se estää niitä palamasta, muista vain ottaa kuoret pois ennen syömistä.
Paahda sitten perunoita uunissa grillivastuksen alla 220 asteessa niin pitkään kunnes ne saavat kauniin ruskean värin ja ovat rapeita, aikaa menee uunista riippuen noin 20-30 minuuttia.
Nosta vuoka pois uunista, laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja vaihda uuni tasalämmölle.
Lisää sitten perunoiden päälle reilusti juustoraastetta, ainakin sen verran, että ne peittyvät ja
nosta vuoka takaisin uuniin. Perunat ovat valmiita kun juusto on sulanut.
Viimeistele ripottelemalla päälle tuoretta silputtua ruohosipulia.

Ja ei kun nauttimaan!




Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti