Pääsiäisen kindermoussella täytetyt suklaamunatipuset

torstai 23. maaliskuuta 2017

Tähän kokeiluun inspiraatio tuli niistä töhnämunista, jotka on olleet viime vuosina kova juttu. Halusin vaan tehdä näistä tipuja enkä jättää niitä pelkiksi suklaamuniksi. Koska onhan kohta Pääsiäinen ☺

Kindermousse (riittää 2 suklaamunan täytteeksi)


1 dl kuohukermaa
2 Kinder suklaamunaa

Murenna Kinder suklaa kulhoon. Kiehauta 1 dl kuohukermaa kattilassa ja kaada sitten kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele. Kun suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan, anna sen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi ja nosta sitten yöksi jääkaappiin.
Seuraavana päivänä vatkaa sopiva koostumus, melkein kermavaahtomaiseksi.

Lisäksi tarvitset


Valkosuklaata
Porkkanan
2 Kinder suklaamunaa, joihin mousse tulee sisälle
Nonparellit silmiksiKiehauta vettä ja upota veitsi kuumaan veteen hetkeksi. Kuivaa se sitten ja varovasti leikkaa kuumalla terällä suklaamunasta "hattu" pois. Aika varovasti saat tätä tehdä, jottei koko suklaamuna halkea, mutta käytin itsekin tähän vaiheeseen reilusti aikaa ☺ Muista leikata sen verran reilusti, että sisällä oleva lelukapseli mahtuu ulos.

Kun saat "hatun" irti, anna sen hetki jäähtyä, jotta reunat eivät ole ihan sulat.

Sulata sitten pieni määrä valkosuklaata (1 rivi valkosuklaalevystä) ja piirrä suklaasta silmät. Käytin tähän piirtämiseen hammastikkua, jossa toinen pää oli tylppä. Ja käytin sitä tylppää päätä. Voit toki käyttää ihan mitä vaan itse hyväksi koet.

Paina sitten nonparelli valkosuklaaseen ja tadaa, suklaamunalla on silmät 😃


Jotta saat vielä tipuillesi nokat, tarvitset porkkanan. Kuori porkkana ja leikkaa siitä sopivan muotoinen nokka.

Kokoa tiput pursottamalla suklaamunaan mousse, lisää nokka painamalla se varovasti mousseen ja viimeisenä päälle "hattu".


Tiput ovat nyt valmiita! ☺
Iloista Pääsisäistä ☺Post Comment
Lähetä kommentti