Voissa paistettua kuhaa, aurajuustoperunoita ja salaattia yrttiöljyllä

torstai 2. maaliskuuta 2017


Yleensä suunnittelen reseptejä ja annoksia pidemmän aikaa, mutta tämä kokonaisuus syntyi aivan hetken mielijohteesta kaupan kalatiskillä. Tiskissä oli niin komeaa kuhafilettä, etten voinut jättää sitä sinne 😃 Ostin 300 gramman fileen, josta oli ruodot valmiiksi nypitty pois.

Lopputulos oli oikein maukas ja oivallinen arkiruoaksi tai illalliseksi.






Voissa paistettua kuhaa

Haluamasi kokoinen kuhafile (omani oli 300 grammaa)
Auringonkukkaöljyä
Voita
Suolaa

Leikkasin fileen kahtia, koska meitä oli kaksi syöjää, mutta fileen voi paistaa kokonaisenakin. Hiero hiukan suolaa fileen pintaan.
Lisää pannulle öljyä, anna lämmetä hetki. Laita file pannulle ja lisää voita haluamasi määrä.
Paista n. 2-3 minuuttia puoleltaan (huom! tämä paistoaika 300g:n fileelle). Jos epäilet kypsyyttä, voit aina hiukan rikkoa kalan pintaa, jotta näet miltä sisäpinta näyttää. Kuha on valmista kun liha ei ole enää "läpikuultavaa" vaan täysin valkoista.







Aurajuustoperunat


Perunoita (4-6kpl)
Ruokakermaa (3-4dl)
Punasipulia
Aurajuustoa
Suolaa
Mustapippuria


Pilko pestyt perunat kuorineen neljään osaan ja suikaloi sipulit. Laita perunat ja sipulit uunivuokaan ja murustele päälle aurajuustoa. Lisää vähän suolaa ja pippuria ja kaada kerma päälle.
Laita setti uuniin 200 asteeseen 45 minuutiksi.









Yrttiöljy salaatille



Villirucolaa
1-2 valkosipulin kynttä maun mukaan
Oliiviöljyä


Laita blenderiin öljyä ja lisää silputtu villirucola ja raastettua valkosipulia. Aja tasaiseksi. Tarjoile salaatin kanssa.








Salaattiin laitoin Järvikylän Ruustinnan salaattia, villirucolaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja, punasipulia, fetajuustoa, valkohomejuustoa ja päälle yrttiöljyä.






Hyvää ruokahalua!



Post Comment
Lähetä kommentti