Nieriää, höyrytettyä parsaa ja valkoviinikastike

perjantai 17. maaliskuuta 2017


Tässä nyt taas näitä hetken mielijohteesta ruokaohjeita, mutta yleensä nämä ovatkin niitä parhaita! 
Eli paistettua nieriää, höyrytettyä parsaa ja valkoviinikastiketta.
Paistettu nieriä

Ostin kaupan kalatiskistä kokonaisen nieriän, joka oli valmiiksi perattu. Eli sisukset poistettu ja ei tarvitse kun pistää fisu fileiksi.
Fileet siis paistoin vaan pannulla kypsiksi. Ja nehän paistetaan nahkoineen, muista siis suomustaa kala jos sitä ei ole jo kaupassa tehty! Omani oli jo suomustettu.
Paista fileitä nahkapuoli alaspäin, siten, että nahka on kauniin ruskeaa ja rapeaa. Sitten pikainen paisto myös toiselle puolelle. Nieriä on hiukan rasvaisempi kala, joten älä laita pannulle paljoa rasvaa. Laitoin itse ihan pienen nokareen vain.
Valkoviinikastike


Valkoviinietikkaa
Valkoviiniä vajaa 2 dl
3 banaanisalottisipulia
1 dl kermaa
Ripaus suolaa


Laitoin kattilaan yhden ruokalusikallisen valkoviinietikkaa ja yhden pikkupullon valkoviiniä (Oxford Landing Sauvignon Blanc 2015, pullokoko 0,187l). Keittelin tätä hetken ja lisäsin kolme silputtua banaanisalottisipulia. Keittelin vielä hetken ja sitten siivilöin sipulit pois. Lisäsin noin 1 dl kermaa, vähän suolaa ja keittelin kasaan.Höyrytetyt parsat

Kuori parsojen varret nupusta alaspäin. Voit leikata myös varren alaosasta pienen pätkän pois, koska yleensä alaosa on kuivaa ja puista.
Laita parsat höyrykattilaan tai jos et omista höyrykattilaa (niinkuin en itsekkään) tee köyhän miehen höyrykattila, laittamalla metallisiivilä tavallisen kattilan päälle ja parsat siivilään ja kattilankansi päälle. Jos et ymmärtänyt niin kuva alla saattaa selventää 😁


Parsoja höyrytetään noin 4-5 minuuttia, varmista kypsyys tökkäämällä haarukalla vartta ja jos se on sopivan pehmeä (ei lötkö), se on valmista.


Meillä tämä annos nautittiin kuohuvan kanssa. André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut oli valintani tällä kertaa. Aina vain viineissäkin luomu vetää puoleensa.
Kuohuva oli mieluisa pari nieriälle ja viinissä olikin hyvin raikas maku. Ihana pronssinen väri oli kaunista katseltavaa, harvemmin noin kaunista väriä tulee kuplivissa vastaan.Post Comment
Lähetä kommentti