Naistenpäivän herkuttelua Ravintola Roux`ssa.

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Pitihän se käydä kovan maineen ansainnutta ravintolaa testaamassa. Odotukset olivat kovat, ihan niinkuin nälkäkin.

Varasin pöydän meille kello neljäksi iltapäivälle. Olimmekin ainoat asiakkaat ravintolassa, mikä lienee johtuu kellonajasta.
Palvelu oli erinomaista ja meistä huolehdittin alusta loppuun saakka.

Otin juomaksi tällä kertaa cavaa, koska tiesin, että haluan mereneläviä. Ja ne sopivat yleensä hyvin yksiin. Alkupalaksi valikoitui siis hummerikeittoa, lämmintä pinaattisalaattia ja paistettua kampasimpukkaa.
Kuitenkin ennen alkupalaa pöytään tuotiin kokin tervehdys, joka oli lämmintä punajuurikeittoa suloisessa pienessä mukissa. Keiton maanläheinen ja rehellinen maku oli oiva aloitus ruokailulle.Keittiön tervehdys ruokailijalleItse alkupala tuotiin pöytään kulhossa, jossa oli keskellä salaatti ja päällä simpukka. Kuuma liemi kaadettiin kulhoon pöydässä.

Keitossa olikin hyvällä tavalla hyvin merellinen maku. Kuitenkin hiukan pippurinen vivahde jäi mietityttämään, koska en ole suuri valkopippurin ystävä ja se mielestäni tässä tuli esille vähän liikaa.
Tämä kampasimpukka on kuin taideteos


Salaatissa oli porkkanaa, korianteria, paprikaa sekä pinaattia ja yhdistelmä olikin raikas.
Ja tuo kampasimpukan paistopinta oli jotain niin kaunista! Siitä päästäänkin itse asiaan eli tuohon simpukkaan. Jotain niin ihanaa! Täydellinen kypsyys ja kaunis paistopinta, kampasimpukka olikin selkeästi annoksen tähti.

Ruokailun ajan saimme talossa leivottua leipää, joista mielestäni herkullisinta oli maalaispatonki. Vaihtoehtoina olivat siis ruisleipä, maalaispatonki ja rosmariinileipä. Meinasin erehtyä syömään liikaa leipää sen hyvän maun vuoksi, mutta onneksi hillitsin itseni. Muuten en olisi jaksanut syödä pääruokaa kokonaan.


Pääruoaksi valitsin paistettua ankanrintaa, appelsiinikastiketta ja voipapupyreetä. Lisäksi lautaselta löytyi rypäleitä, ruusukaalia ja porkkanaa.Annoksen asettelu oli varsin kaunista


Lautasella parasta mielestäni oli ankan ja pyreen yhdistelmä. Ihanan voinen ja pehmeä maku, jota olisi voinut syödä loputtomiin. Raikkauden kokonaisuuteen toi appelsiinin maku kastikkeessa.
Ankka oli onnistuneen roseeta ja mureaa.
Annoksessa oli paljon makuja, mutta loppujen lopuksi kaikki sointuvat hyvin yhteen.


Tälle ruokailulle jäi hintaa yhteensä 92,40€. Siihen sisältyi alkuruoka, kaksi pääruokaa ja lasilliset kuohuvaa.
Valinta Vuoden Ravintolaksi 2016, voi olla varmasti osaltaan niin taakka harteilla kuin ylpeyden aihekin. Tällainen valinta tuo varmasti asiakkaille suuria odotuksia, mutta myös lisää asiakkaitakin.

Pidin ruoasta ja sen hyvästä laadusta, hyvästä palvelusta ja ravintolan yleisestä ilmapiiristä. Mutta jostain syystä hiukan jotain jäi uupumaan, johon lienee osasyynä Vuoden Ravintola 2016- valinnasta johtuvat odotukset. Vaikka kuinka yritin niiltä välttyä.


Suosittelen jokaista lämpimästi kokeilemaan!Post Comment
Lähetä kommentti