Suklaa-kirsikkatriflet

sunnuntai 22. joulukuuta 2019
*Viini saatu Rosa viini- ja ruokakerholta*



Tässä vielä viimeinen jouluun sopiva ohje, jonka jälkeen itsekin hiljennyn joulunviettoon.
Ihanaa joulua jokaiselle!








Suklaa-kirsikkatriflet


Suklaakakku

100g margariinia
100g taloussuklaata
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon suklaa-rasvaseosta samalla sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.




Mascarponevaahto

1 dl mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa

Vaahdota kerma ja mascarpone ja lisää lopuksi joukkoon hunajaa ja sitruunamehua. Sekoita.


Kokoa triflet laseihin lisäämällä vuorotellen murusteltua kakkua, vaahtoa ja kirsikoita.
Tee niin monta kerrosta kuin haluat. Viimeistele raastetulla suklaalla.




Viiniksi

Viiniksi triflen rinnalle sopii täyteläinen Henri Maire Montfort Passemont Grande Reserve 2018. Viinin mehevän marjaisa maku on herkullinen kirsikoiden ja suklaan kanssa, mutta sopii nautittavaksi myös sellaisenaan.
Hintaa pullolla on 13,99€.




Rosan sivuilta löydät hyviä reseptejä jouluun, vielä ehdit etsiä uutta inspiraatiota! Ohjeita pääset katsomaan täältä.





Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti