Punajuuri-pestokeksit ja vuohenjuusto-viikunahillo-kylmäsavuporokeksit

torstai 5. joulukuuta 2019
*Viini saatu Rosa viini- ja ruokakerholta*Alkupalojen linjaa jatkaakseni päätin pistää tänne blogiin lisää pieniä herkullisia naposteltavia, jotka sopivat loistavasti juhlapöytään tarjottaviksi niin Itsenäisyyspäivänä kuin joulunakin. Näitä kannattaa myös kokeilla kuohuvan kanssa uudenvuoden juhliin!


Punajuuri-pestokeksit

suolakeksejä
½ kg säilöttyjä punajuuria siivuina
1 valkosipulin kynsi
pinjansiemeniä
1 puntti basilikaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
50g pestoon + koristeluun Grana Padano juustoa lastuina


Paahda pinjansiemenet laittamalla ne uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta uunin teho 200 asteeseen. Kun uuni on valmis nosta pelti uuniin ja tarkkaile siemenien väriä. Siemenet ovat valmiita kun ne ovat saaneet vähän kauniin ruskeaa väriä.
Laita punajuuret, valkosipuli, basilika, 3 rkl pahdettuja pinjansiemeniä, oliiviöljy, 50g juustoa ja suolaa blenderiin. Aja sileäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä jos koostumus on liian paksu.
Laita pestoa suolakeksien päälle ja viimeistele juustolastuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Loput paahdetut pinjansiemenet voi tarjoilla sellainenaan tai lisätä niihin ripaus suolaa, jolloin maku muistuttaa mukavasti popcorneja!Keksit ovat näyttävä alkupala ja helppoja valmistaa!Vuohenjuusto-viikunahillo-kylmäsavuporokeksit ovat löytyneet meidän herkkupöydistä naposteltavana jo useita vuosia. Näitä keksejä valmistat nopeasti ja maku on silti herkullinen!
Kermainen juusto, makea hillo, napsahtelevat viikunan siemenet ja suolainen poro ovat upea yhdistelmä!Vuohenjuusto-viikunahillo-kylmäsavuporokeksit

Suolakeksejä
Levittyvää vuohenjuustoa (Chavroux)
Viikunahilloa
Kylmäsavustettua poroa siivuina

Levitä suolakeksien päälle reilu sipaisu vuohenjuustoa, levitä päälle hilloa ja siivu poroa.
Tarjoile.Viiniksi keksien kanssa sopii Passione Doppio, joka on saksalainen täyteläinen punaviini.
Maku on helposti lähestyttävä eikä liian tuhti, joten tätä punaviiniä voit helposti nauttia sellaiseenaankin. Hintaa viinillä on 12,98€.Punajuuri-pestokeksien alkuperäinen ohje on Rosa viini ja ruokakerhon sivustolta, pääset katsomaan sen tästä. Rosan sivuilta löydät myös hyviä joulureseptejä, joita pääset kurkkaamaan tästä.
Vuohenjuusto-viikunahillo-kylmäsavuporokeksit ovat oma ohjeeni vuosien takaa.Toivotan jo nyt kaikille oikein juhlallista ja herkullista Itsenäisyyspäivää!


Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti