Hyvää Joulua! Juhlistetaan joulua kupposilla täyteläistä ja hitusen terästettyä kaakaota! Tämä kaakao on todellakin täyteläinen sillä siihen käytetään kinuskia ja suklaata, mutta makua tasapainotetaan ripauksella suolaa ja lopuksi terästetään makua bourbonilla. Alkuperäisessä ohjeessa muistaakseni tätä kaakaota kutsutaan nimellä Spiced Mexican Hot Chocolate, mutta olen kääntänyt tämän ohjeen täyteläiseksi joulukaakaoksi ja muuttanut sitä hiukan omiin tarpeisiini sopivaksi. Löydät alkuperäisen ohjeen ihan googlettamalla.
Täyteläinen joulukaakao
4½ dl maitoa
2½ dl kermaa
1 dl kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2 kanelitankoa
200 g tummaa suklaata
2 tl vaniljauutetta
1/4 tl suolaa
1 dl bourbonia
Sekoita vispilällä kulhossa maito, kerma ja kinuski. Kaada ne sitten kattilaan ja lisää kanelitangot.
Nosta kattila liedelle keskilämmölle ja anna hiljalleen lämmitä sekoitellen. Sekoita, jotta kinuski liukenee ja anna lämmetä noin 10 minuuttia, seoksen ei tarvitse kiehua.
Lisää sitten osissa suklaata joukkoon samalla sekoitellen. Poista kanelitangot. Kun olet lisännyt ja sulatellut kaikki suklaat, ota kattila pois liedeltä ja lisää vaniljauute, suola ja bourbon.
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti