Punainen thai curry

perjantai 15. tammikuuta 2021

Tässä hiljattain vietimme miehen kanssa yhteisiä vapaita ja sehän tarkoittaa meillä hyvää ruokaa ja viiniä. 
Halusin ehdottomasti tehdä punaista currya, koska edellisestä kerrasta on jo laittoman pitkä aika. Toinen helppo ja herkullinen ruoka mitä syötiin vapailla oli Jamie Oliverin ohjeella tehtyä rosee viinillä maustettu katkarapupasta, jonka ohjeen kirjoitan tänne lähipäivinä. 
Tämä punainen curry on helppo ja mieto versio, jota voit tuunata tulisemmaksi lisäämällä pilkottua chiliä ja lisää currytahnaa. 





Punainen thai curry

½ dl öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl kalakastiketta
1 tl ruokokidesokeria
1 punainen paprika
150 g kirsikkatomaatteja
400 g kanan suikaleita
600 ml kookosmaitoa
tuoretta korianteria


Pilko paprika kuutioiksi, pilko myös valkosipuli pieneksi silpuksi.
Lämmitä öljy pannulla ja lisää currytahna, sekoita. Kun curry ja öljy ovat sekoittuneet, lisää pannulle kanan suikaleet ja paista muutama minuutti. 
Lisää pannulle kookosmaito, paprikakuutiot, valkosipulisilppu, kalakastike, ruokokidesokeri ja sekoita. Anna curryn kuplia hetki pannulla ja lisää sitten tomaatit kokonaisina joukkoon. Varmista kanasuikaleiden kypsyys.
Sekoita ja tarkoile riisin tai nuudeleiden kanssa. Lisää päälle vielä tuoretta korianteria. 




Tällaiset yhteiset kotona vietetyt vapaat ovat ihania ja erityisesti nyt on kiva panostaa ruuanlaittoon kotona kun ravintoloihin ei juurikaan uskalla lähteä. 
Oltiin me kyllä hiljattain lähes viikko Rukalla ja tunnelmoitiin talvea. Kyllä olen ikävöinyt kunnon talvia jo pitkään! Niistä pääsee onneksi nauttimaan pohjoisemmassa. Laskettelukin olisi ollut ihanaa, mutta näinä aikoina en mäkeen lähtenyt.




Me and my husband had a few days off work and at the same time! That is something that we can enjoy rarely because we both have a shift work. We usually love to enjoy good food and wine on our day offs and now it was time to cook some red curry! 
I also cooked Jamie Oliver's rose pesto prawn pasta so I will be posting the recipe in few days. 




This red thai curry is mild so you can easily make it more spicy by addind more that red curry paste or chopped up red chili. 



Red thai curry

½ dl oil
2 tablespoons of red curry paste 
1 clove of garlic
1 tablespoon of fish sauce
1 teaspoon of dark sugar
1 red bell pepper
150 g cherry tomatoes
400 g chicken sliced in to pieces
600 ml coconut milk
fresh coriander

Chop the garlic and bell pepper. Warm up a pan and add the oil and curry paste, mix. When the oil and curry paste are mixed add chicken and fry it for a few minutes. Add coconut milk, sugar, fish sauce, garlic and bell pepper, mix. Reduce the heat and let the curry simmer for a little while and add the tomatoes. Check that the chicken is cooked through. 
Enjoy the curry with rice and finish with fresh coriander. 



Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti