kotiliesi

Koko perheen herkkulihamureke uunijuureksilla

maanantai 1. huhtikuuta 2019


On aika palata perusasioihin ja tehdä arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Havahduinkin siihen, etten ole erityisen paljoa tänne blogiin arkiruuasta kirjoitellut, joten korjataanpa nyt sekin.


Tämä arkiruoka on helppo valmistaa, koska juurekset ja mureke kypsyvät samassa vuoassa yhtä pitkään, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään.
Ja jos joku teillä ei pidä sinihomejuustosta voit hyvin jättää sen pois tai korvata jollain muulla.

Mutta kukapa ei sinihomejuustosta tykkäisi, eikö vain?


Rapea pekoni kruunaa murekkeen




Koko perheen herkkulihamureke uunijuureksilla


700g jauhelihaa
200g kermaviiliä
3 tl suolaa
3 rkl Santa Maria Chicken and Steak- maustesekoitusta


1 paketti sinihomejuustoa (á 170g)
1 paketti Koskenlaskija- sulatejuustoa (á 250g)
Paholaisenhilloa


1 paketti pekonia (á 170g)


 Porkkanaa, punajuurta ja yksikyntisiä valkosipuleita (käytin itse 5 kpl kaikkia)
2 rkl hunajaa 
5 rkl rypsiöljyä




Kuori, huuhtele ja pilko juurekset lohkoiksi ja aseta uunivuoan pohjalle. Kuori myös valkosipulit, voit lisätä ne vuokaan kokonaisina tai puolikkaina.
Kaada vuokaan hunajaa ja öljyä.


Laita jauheliha kulhoon ja kaada joukkoon mausteet sekä kermaviili. Sekoita hyvin.


Laita pekonit riviin leikkuulaudalle, nosta murekemassa pekonien päälle, muotoile massasta murekkeen muotoinen pötkylä ja tee keskelle kuoppa koko murekkeen pituudelta.
Täytä kuoppa haluamallasi määrällä juustoja ja paholaisenhilloa.

Kun murekkeessa on haluamasi määrä täytteitä, sulje mureke painelemalla murekemassaa täytekuopan päälle.

Taittele pekonisiivut murekkeen päälle, käännä mureke ympäri siten, että pekonisiivujen päät jäävät murekkeen alle ja nosta mureke juuresten päälle vuokaan.

Kypsennä 190 asteessa n. 1 tunti.





Hyvää ruokahalua!

💖



Post Comment
Lähetä kommentti