Kinuskiset vuokapullat

torstai 18. huhtikuuta 2019


Meillä on aina rakkaan äitini kanssa tapana tehdä viikonloppureissuja eri kaupunkeihin shoppailun ja syömisen merkeissä.
Olimmekin viikko sitten Jyväskylässä ja shoppailun lomassa poikkesimme kahville Espresso House kahvilaan. Heillä oli vasta leivottua pekaanikinuskipullaa, jota meidän oli aivan pakko maistaa. Ja voihan hyvät hyssykät, kuinka se hivelikään makunystyröirä! Pehmeä taikina ja täyteläinen kinuski, ooohh...
En päässyt eroon kinuskipulla-ajatuksistani, joten leivoin oman versioni. Jätin tästä pekaanipähkinät pois, mutta voit hyvin lisätä niitä kinuskin sekaan ennen kuin nostat pullat uuniin.
Varaa myös leivontaan hetki aikaa, koska jo itse taikinan kohottamiseen menee kolme tuntia. Mutta voin kertoa, että lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen!



Pehmeä pullataikina ja täyteläinen kinuski ovat uskomattoman ihana yhdistelmä





Kinuskiset vuokapullat
n. 10-12 pullaa



Pullataikina

2½ dl kevytmaitoa
4 rkl voita
1 pussi kuivahiivaa (á 11g)
2 tl vaniljauutetta
1 tl kardemummaa
½ dl sokeria
1/4 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja + 
muutama desi vaivaamiseen ja pöydän jauhottamiseen
2 rkl öljyä kohotukseen




Täyte

½ dl huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
1 rkl kanelia



Kinuski

½ dl voita
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta



Lämmitä kulhossa maito ja voi 42 asteiseksi ja lisää kuivahiiva, sekoita. Anna levätä 10 minuuttia.
Kaada maito-hiiva-voiseos kulhoon, lisää vaniljauute, kardemumma, sokeri ja suola, sekoita hyvin. 
Lisää jauhoja muutama desi kerrallaan ja sekoita huolellisesti samalla. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, taikinan tulisi olla helposti käsiteltävissä, eikä enää kovin löysää.
Levitä pöytätasolle jauhoja, nosta taikina jauhojen päälle ja vaivaa sitä hetki, kunnes se on kimmoisaa.
Nosta sitten taikina öljyttyyn kulhoon ja siirrä jääkaappiin kohoamaan kolmeksi tunniksi liinan alle.
Nosta sitten taikina pöytätasolle, kauli levyksi ja voitele taikina voilla, ripottele sokeri ja kaneli.
Kääri taikina rullalle kuin kääretorttu ja leikkaa sitten kääröstä siivuja.
Laita kinuskiin tarvittavat ainekset kattilaan, keitä kinuskia noin 5 minuuttia ja kaada se uunivuoan pohjalle.
Lisää uunivuokaan pullasiivuja siten, että kierre jää näkyviin eli ei pystyasentoon vaan "kyljelleen".
Laita vuoan päälle kelmua ja anna pullien kohota vielä 15 minuutin ajan.
Siirrä sitten 180 asteiseen uuniin 35-40 minuutiksi.
Kun pullat ovat jäähtyneet, kumoa pullat vuoasta ylösalaisin ja kinuski valuu kauniisti pullien päältä.
Nam! 😍



Katso videolta miten hyvältä tuoreet vuokapullat näyttävät 😋



Nautitaan tuoreen kahvin ja hyvän seuran kera.


Hanna
💖


Post Comment
Lähetä kommentti