Täyteläinen katkarapukookospasta

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019


Takatalvi tulla tupsahti ja ainakin meillä täällä Savossa satoi lunta ihan riittämiin. Vähän jo salaa toivoin, että kevät olisi alkanut.
Mutta, tällä katkarapukookospastalla saattaa päästä ainakin mielessään vähän aurinkoisempiin maisemiin!
Kuten edellisistä postauksista voi huomata, olen keskittynyt tekemään teille helppoja arkiruokaohjeita, joita myös itse käytän arkea helpottamaan.
Onko teidän perheellä jokin tietty lempiarkiruoka, jota teette aina uudelleen? Meillä vaihtuu ruoka aika usein, mutta tästä pastasta taisi tulla meidän uusi lemppari!
Edelliset ohjeet ovatkin sisältäneet lihaa ja kalaa, joten tämänkertaiseen arkiruokaan halusin sisällyttää mereneläviä.
Syödäänkö teillä muuten arkena mereneläviä? Meillä ei juurikaan vaikka ne maistuvat meille hyvin. Ehkä sitä on tottunut tekemään kaikkea muuta. 
Nyt kuitenkin siihen asiaan pitää panostaa jatkossa enemmän.



Mikäli haluat katkarapukookospastaan lisää potkua, lisää siihen tuoretta chiliä.



Katkarapukookospasta on helppo ja maistuva arkiruoka, eikä siihen tarvittavat ainesosatkaan ole kovin kalliita.
Makumaailma on lempeän ihastuttava ja se saattaakin tuoda mieleesi Thaimaan matkan.




Täyteläinen katkarapukookospasta
neljälle


1 purkki Santa Maria Organic Coconut Milk (á 400ml)
1 pussi isoja katkarapuja (á 180g)
2 limeä
2 chiliä
250g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
n. 2-4 rkl auringonkukkaöljyä paistamiseen
Fettuccine pastaa (75-100g ruokailijaa kohden)



Laita pannulle öljyä ja liesi kuumenemaan.
Pilko chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet.
Halkaise tomaatit kahtia.
Paista ensin katkarapuja pannulla hetki, jotta saat niihin hiukan väriä. Nosta ne sitten pannulta pois.
Lisää pannulle öljyä, kuullota sipulit ja chilit, lisää tomaatit ja kaada kookosmaito. Purista kahden limen mehut joukkoon ja lisää suola.
Anna kastikkeen kuplia hiljalleen n. 5-10 minuuttia, jotta kastike keittyy kasaan ja siten paksuuntuu.
Muista sekoitella välillä.
Laita tässä välissä pasta kiehumaan.
Lopuksi lisää katkaravut kastikkeen joukkoon, sekoita ja tarjoile kastike pastan kanssa.


Hyvää ruokahalua!



Hanna
💖

Post Comment
Lähetä kommentti