Aasialaisvivahteinen uunilohi parsalla

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019


Uunilohi. Tuo klassikkojen klassikko. Siitä me suomalaiset tykätään. Se vaan kuuluu meidän ruokapöytiin, ja hyvä niin, koska
 kalaa tulisikin nykysuositusten mukaan syödä kahdesti viikossa, kalan hyvien rasvahappoja sekä tärkeiden ravintoaineiden vuoksi. Hups, olen ehkä saattanut syyllistyä kalan liian vähäiseen nauttimiseen.
Mutta lohi onkin vain yksi vaihtoehto ja jos et siitä pidä voit nauttia siikaa, ahventa tai vaikkapa kuhaa. 
Ja mikä parasta kotimaisen kalan syönti on ympäristölle ystävällinen valinta, koska meillä täällä Suomessa ammatikseen kalastavat noudattavat kestävän kalastuksen periaatteita. 
Siis hyvä vaihtoehto eikö vain?
Haluankin painottaa, että suosittelen lämmöllä käyttämään kotimaista kalaa jo ihan maunkin vuoksi, mutta ympäristöystävällisen vaihtoehdon valinta ei ole yhtään sen huonompi peruste.
Nyt jatkammekin herkkulihamurekkeella alkanutta arkiruokasarjaa tällä herkullisella aasialaisvivahteisella uunilohella ja hyödynnämme sesongin herkullisia parsoja. Nam!Uunilohi on myös terveellinen valinta arkiruokapöytään.
Aasialaisvivahteinen uunilohi parsalla
neljälle


700 g kotimainen lohifilee 
3 limeä (2 siivuiksi leikattuina ja yhdestä puristettu mehut)
2 chiliä
500 g nippu tankoparsaa
2 dl teriyaki- kastiketta
1½ tl sriracha- kastiketta 
3 tl suolaaLeikkaa tarvittaessa parsoista varren puumaista vaaleaa osaa pois ja kuori uloin kerros kuorimaveitsellä pois. Huuhtele ja nosta uunivuokaan.
Varmista, että lohifileessä ei ole ruotoja, huuhtele juoksevan veden alla ja nosta parsojen päälle uunivuokaan.
Sekoita kulhossa teriyaki, sriracha ja yhden limen mehu.
Viipaloi loput limet sekä chilit.
Ripottele ja hiero suola lohifileen pintaan, asettele fileen päälle limesiivuja, lisää chiliviipaleet ja kaada viimeisenä kastike päälle.
Kypsennä uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.
Lisukkeena voi tarjoilla vaikkapa perunamuusia tai riisiä.

Post Comment
Lähetä kommentti