Vinkkini valokuvaamiseen osa 2

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019


Hetki sitten kirjoittelin valokuvaamisesta ja jaoin omia vinkkejäni aiheesta. Minulle tuli kuitenkin olo, että jäi vielä paljon sanomatta, joten päätin kirjoittaa jatkoa edelliselle postaukselle.
Haluan mainita vielä, etten ole valokuvaamisen ammattilainen vaan harrastaja ja nämä vinkit jaan omien kokemuksieni perusteella.
Sitten itse asiaan...



6. Vesileiman käyttö


Mikä tahansa on internetin maailmassa mahdollista ja kuvia voi kopioida mitä useammilla tavoilla ja jakaa sitten omanaan. Aika törkeää eikö vain? Tätä kuitenkin tapahtuu vaikkemme sitä haluaisi.
 Screenshotia käyttämällä kuvan voi levittää omanaan eteenpäin eikä sitä estä mikään.
Vasta tässä hetki sitten eräässä Facebook ryhmässä näin tämän tapahtuvan. Henkilö jakoi toisen henkilön kuvan omanaan ja monet kommentoivatkin kuvan alle huomanneensa tämän sekä kehoittivat julkaisijaa poistamaan kuvan.
En tiedä miten tilanteessa lopulta kävi.

Vesileima ei täysin pelasta kuvaasi, mutta se hankaloittaa kuvan varastamista ja ainakin sillä voit todistaa kuvan olevan sinun. Vesileima tulee aina lisätä kuvaan ennen kuvan julkaisua, muuten siitä ei ole hyötyä.



Vesileimaa kannattaa hyödyntää omissa kuvissaan.



7. Ruuan asettelu kuvassa


Ruokakuvaamisessa olen itse havainnut, että kuvattava ruoka kannattaa sijoittaa irti kuvan laidoista.
Kuvaa on helpompi katsella kun ruoka on enemmän keskemmällä kuin reunemmassa, mutta toki tässäkin on jokaisella oma tyylinsä.




8. Valokuvaamisen opiskelu


Jos haluat opiskella kuvaamista, netistä löytyy paljon verkkokursseja, joilla saat paljon uutta tietoa ja ymmärrystä kuvaamiseen sekä jo ihan kameran käsittelyyn.
Kävin aikanaan itse valokuvaaja Antti Karppisen kursseja muutaman ja ne antoivat paljon uutta oppia ja intoa kuvaamiseen, hyödynnän näitä oppeja vielä tänäkin päivänä.
Tällä hetkellä kyseisiä kursseja löytyy Suksee sivustolta.








9.Kuvan käsittely


Kuvan käsittelyhän ei missään mielessä ole pakollista tai aina tarpeellistakaan, mutta saat huomattavia eroja kuvaa hiukan käsittelemällä.
Kuvankäsittelyohjelma, jota suosin ja käytän on Adobe Photoshop Elements 2019.
Yleisin käsittely minkä kuvalle teen on kuvan värien saturaation muuttaminen, valoisuuden säätö sekä kuvan rajaaminen eli aika basic juttuja.
Näillä kuitenkin saa jo paljon aikaan sekä aivan uudenlaista eloa kuvaan.



10.Oma tyyli


Jokaisella on kuvaamisessa oma kädenjälki eikä mikään kuvaustyyli ole väärä. Tyylisi voi olla yksinkertainen, monimutkainen, värikäs, pastellisävyinen, tummansävyinen tai ihan mitä vaan! Se mistä itse pidät luo sinun oman tyylisi.
Muista aina luottaa itseesi.
Itselleni ominaista on kuvat, joissa tarkennus kohdistuu kuvattavaan asiaan tai vaikkapa ruoka-annokseen ja tausta jää sumeaksi (kuten alla olevassa kuvassa).









Tässäpä minun vinkkini tällä erää.

Onko sinulla omia vinkkejä kuvaamiseen liittyen?



Hanna
💖


Post Comment
Lähetä kommentti