Philadelphia juustokakku uunissa ja vinkki sitruunan säilyttämiseen

lauantai 13. toukokuuta 2017

Philadelphia tuorejuusto on ollut aina mun lemppari, koska se on niin ihanan kermaista. Ihan hyvin sopii niin suolasiin kuin makeisiinkiin herkkuihin.
Siitähän piti tottakai tehdä juustokakku ja tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun tein juustokakun Philadelphia tuorejuustosta.



Philadelphia juustokakku



Philadelphia juustokakku uunissa


200g Kaurakeksejä
75g margariinia

2 rasiaa Philadelphia tuorejuustoa (yksi rasia on 200g)
2 purkkia maitorahkaa (yksi purkki on 250g)
1-2 rkl sitruunamehua (maun mukaan)
2 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 kananmunaa
2½dl sokeria

Koristeluun käy kinuskikastike tai marjoista tehty kastike tai ihan pelkät marjat. ☺



Aloita laittamalla uuni lämpenemään 170 asteeseen. Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperia siten, että pingoitat sen pohjan ja reunan väliin (alla esimerkkikuva, HUOM! et tarvitse reunakalvoa tässä ohjeessa, tämä kuva on otettu hyydytettävää kakkua tehdessä).



Leivinpaperin pingoittaminen irtopohjavuokaan, älä kuitenkaan laita reunakalvoa kuten kuvassa :) 



Leikkaa sitten ylimääräiset leivinpaperit pois.

Tee keksipohja, murskaamalla kekseistä pientä murua. Sulata margariini ja kaada se sitten keksimurskan joukkoon, sekoita hyvin.

Voitele irtopohjavuoan sisäreunat margariinilla.

Kaada keksimuru-margariiniseos vuoan pohjalle ja painele murut tasaiseksi. Pohjaa ei tarvitse saada erityisen tiiviiksi, koska silloin se on leikatessa kovaa. Laita irtopohjavuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täyteosuuden.

Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa huolellisesti, varmista, että kaikki ainesosat ovat sekoittuneet. Ota sitten irtopohjavuoka kylmästä ja kaada täyte vuokaan.

Laita vuoka uunin alaosaan uuniritilän päälle, voit laittaa ritilän alle syvässä uunipellissä vettä. Kokeilin itse tätä varsinaisen vesihauteen sijaan ja ainakaan oma kakkuni ei halkeillut. Vesihaude siis estää kakun pintaa halkeilemasta.

Pidä kakku uunissa tunnin ajan.

Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä hyvin ja anna olla vähintään muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.




Ja nam! ☺

Alla vielä pieni vinkki videon muodossa siitä kuinka saat helposti puolikkaan sitruunan säilymään käyttökelpoisena.
Muista säilyttää sitruuna kylmässä.




Post Comment
Lähetä kommentti