Kesän raikas raparperimehu

keskiviikko 31. toukokuuta 2017


Meillä kasvaa omassa maassa raparperia ja joka kevät olen yrittänyt keksiä jotain uutta mitä siitä valmistaisi. Piirakkaa on tehty useita kertoja ja viime kesänä tein jäätelöäkin ☺

Tällä kertaa halusin kokeilla raparperimehua ja tämä olikin ensimmäinen kerta ☺ Mehuja on kyllä tullut tehtyä ennenkin, mutta lähinnä marjoista, joten tämä oli itsellekin uutta.

Olin oikein tyytyväinen lopputulokseen, joka oli raikas kesäinen mehu. Voisin hyvin kuvitella itseni ottamaan aurinkoa takapihalle lasillinen kylmää raparperimehua kädessä 😁 ehkä sitten kun on vähän lämpimämpi...


Raparperimehu on kesän raikas juoma




Raikas raparperimehu

4 litraa vettä
1,1 kiloa raparperia
200-300g sokeria (voit laittaa enemmänkin, kannattaa maistaa mehua aina kun olet lisännyt sokeria)
4 rkl vaniljasokeria



Pilko ja huuhtele raparperin varret. Varsia ei tarvitse kuoria.
Laita vesi kattilaan, lisää raparperit ja laita liesi lämpenemään.





Raparperin paloja keitellään sen aikaa kunnes ne muuttuvat pehmeäksi "muhjuksi".
Sen jälkeen kaada koko seos siivilän läpi erilliseen kulhoon, raparperimoska jää siivilään ja varsinainen mehu saadaan erilleen.
Kun olet saanut mehun siivilöityä, siirrä se omaan kattilaansa, kiehauta vielä ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri.
En itse pidä kovinkaan makeasta mehusta, joten käytin sokeria 200g, mutta suosittelen lämpimästi maistelemaan mehua sokerin lisäämisen jälkeen. Vain silloin tiedät onko mehu sopivaa sinun makuusi ☺

Pullota kuumana puhtaisiin pulloihin, mehun voi myös pakastaa.

Nautitaan kylmänä!


Post Comment
Lähetä kommentti