Kananugetit ja valkosipulimajoneesi

lauantai 27. toukokuuta 2017
*Tuote saatu testaukseen tätä postausta varten*


Tässä olisi nyt tämä toinen resepti, johon käytin Livian sauvasekoitinta. Halusin suolaisen ja makean reseptin, johon voin sekoitinta testata ja suolainen resepti oli helppo valita, koska tämä on ollut pitkään mielessä. Ja omatekoinen valkosipulimajoneesi on niin paljon parempaa kuin kaupan, joten suosittelen kokeilemaan ☺

Alhaalla myös video majoneesin tekemisestä, siitä saattaa olla hyötyä jos et ole aiemmin tehnyt majoneesia. Mutta rohkeasti vaan kokeilemaan ☺


Kananugetit ja valkosipulimajoneesiKananugetit


Haluamasi määrä kanan rintafileitä
Panko-korppujauhoja
Vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Suolaa

Öljyä paistamiseen ½-1 litraaTarvitset kolme kulhoa. Laita yhteen kaksi kananmunaa ja vatkaa niistä keltuaiset rikki, toiseen kulhoon venhäjauhoja ja kolmanteen panko-korppujauhoja.
Pilko kanan rintafileistä mukavan kokoisia nugetteja, omistani tein noin tulitikkuaskin kokoisia. Kovin suuria ei kannata tehdä, koska ne eivät ehdi kypsyä kunnolla.
Lämmitä öljy pannulla ja testaa, että se on tarpeeksi kuumaa. Testaamisen voit suorittaa pienellä leipäpalalla, jonka tiputat öljyyn. Jos leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa, on öljy valmis.
Ripottele suolaa pilkottujen kanan rintafileiden päälle.
Pyörittele sitten palat vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeisenä panko-korppujauhoissa.
Laske palat varovasti öljyyn.
Käännä paloja öljyssä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Nugettien ei kuulu ruskistua erityisen nopeasti, joten tarkkaile lämpöä. Itselläni meni noin viisi minuuttia siihen, että nugetit olivat kypsiä. Voit myös varmistaa nugettien kypsyyden halkaisemalla paiston jälkeen nugetin ja voit silmämääräisesti varmistaa onko liha kypsää.
Kun nugetit ovat kullanruskeita molemmilta puolilta, nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Nyt nugetit ovat valmiit.
Ripottele halutessasi päälle suolaa ja nauti majoneesin kanssa ☺
Valmiit kananugetitValkosipulimajoneesi


1 kananmuna
2dl auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1tl sinappia
½tl suolaaHuolehdi, että kaikki käyttämäsi ainesosat ovat huoneenlämpöisiä.

Riko kananmuna sauvasekoittimelle sopivaan astiaan (videollani näkyy millaista itse käytin, astiaksi sopii siis ihan mikä vaan korkea, muovinen astia, johon sauvasekoitin mahtuu) ja huolehdi ettei keltuainen hajoa. Sen kuuluisi säilyä ehjänä, jotta majoneesi onnistuu.
Murskaa valkosipuli ja lisää se samaan astiaan kananmunan kanssa. Lisää myös suola ja sinappi.
Kaada varovasti huoneenlämpöinen öljy kananmunan päälle.
Laita sauvasekoitin kananmunan päälle siten, että keltuainen jää suoraan teräosan alle. Laske sekoitin pohjaan ja käynnistä kone. Rupea hitaasti nostamaan sauvasekoitinta ylöspäin. Nyt astiassa pitäisi näkyä jo majoneesia.
Majoneesin tulisi olla paksua ja kiiltävää ☺ Dippaa kananugetteja majoneesissa ja nauti elämästä ☺

Säilytä majoneesia jääkaapissa, kannellisessa astiassa.ValkosipulimajoneesiLivian sauvasekoitin toimi oivallisesti majoneesin tekoon. Majoneesi onnistui heti ensimmäisellä kerralla eikä minulla ollut mitään ongelmia. Siihen voi tosin vaikuttaa huoneenlämpöisillä ainesosilla paljon. Mutta nyt kahteen kertaan sekoittimen testanneena voin edelleenkin suositella sitä ☺


Psst... Ainiin vielä sen haluan sanoa, että pian on jälleen yksi mummon reseptivihkon aarre tulossa. Ja ihanan makea sellainen... 😍2 kommenttia on "Kananugetit ja valkosipulimajoneesi "