Päivä Valamon luostarissa sekä vähän luostariviineistä

maanantai 11. heinäkuuta 2022
 
Kävimme eilen 10.7. äitini kanssa päiväreissulla Valamon luostarissa ihastelemassa luostaria ja luostarin maisemia, mutta lisäksi halusin käydä myös viiniostoksilla luostarin viinimyymälässä.
Luostariviinit kiehtovat itseäni paljon, sillä ne tulevat läheltä eikä viinien valmistukseen käytettävien marjojen kasvatuksessa käytetä torjunta-aineita. 
Olen juonut aiemmin Valo- nimistä valkoviiniä, joka on valmistettu karviaisista ja viinimarjoista, joten ainakin sitä oli saatava maistaa uudelleen.
Päivä luostarin alueella alkoi kahvila-ravintola Trapesassa kupposilla kahvia ja palasilla herkullista lohihyydykekakkua. Useimmat leivoinnaiset valmistetaankin luostarin alueella ja niitä voi ostaa ravintolasta myös mukaan kotiin tai tuliaisiksi.
Kakku oli herkullista, lohi maistui tuoreelle ja kokonaisuudessaan maku oli täyteläinen ja sopi hyvin kahvin kylkeen.
Kahvien jälkeen katselimme näitä jylhiä rakennuksia hetken, nämä olivat mykistävän kauniita!
Valamossa on myös matkamuistomyymälä.
Matkamuistomyymälässä myydään teetä, mehua, kotimaisia kuivattuja luonnonantimia kuten sieniä sekä luostarikahvia ja paljon muuta kivaa. Tämä myymälä tarjoaa kivoja juttuja jokaiselle ruokaintoilijalle.Valamolla on oma viinitila ja tislaamo, joissa järjestetään opastettuja kierroksia ja maisteluita.
Itse luostarialueella on oma viinimyymälä, jossa myydään juurikin näitä viinitilan tuotteita. Kuitenkin tisleitä ei täältä Suomen lainsäädännön vuoksi voi ostaa vaan ne tulee tilata Alkon kautta.
Ajattelinkin, että tilaisin miehelleni luostariviskiä kokeiluun, voisinpa maistaa sitä itsekin 😉
Myös osan viineistä voi tilata Alkon kautta.
Viinimyymälässä on myynnissä valkoviinejä, jälkiruokaviiniä, punaviinejä sekä kuohuviinejä.
Päädyin ostamaan kolme pulloa Valo valkoviiniä sekä yhden pullon Rafael kuohuviiniä, jotka menivät viinikaappiin odottamaan oikeaa hetkeä.
Tarjolla olisi ollut paljon erilaisia viinejä, mutta päädyin juuri näihin, sillä kuivat viinit ovat niitä, joita me mieheni kanssa tykätään juoda.
Viinit

Valo on valkoisista viinimarjoista ja karviaisista valmistettu kuiva valkoviini, jonka maku on marjaisa, raikas ja hapokas ja se sopiikin oivasti esimerkiksi kalan kanssa nautittavaksi. Sopii mielestäni hyvin myös seurustelujuomaksi. Hintaa pullolla on 14€.
Rafael on valkoisista viinimarjoista ja karviaisista valmistettu kuiva kuohuviini. Hintaa pullolla on 20€.Valamo on upean kaunis paikka, josta löytyy paljon herkkuja jokaiselle ruokaintoilijalle sekä lähiviineistä pitävälle. Myös upeat rakennukset ovat kiehtovaa katseltavaa.
Oletko sinä käynyt Valamossa tai maistanut Valamon viinejä?


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti