Elämäntapamuutos osa1: Kvinoaa, kasviksia ja kanaa

perjantai 15. huhtikuuta 2022
 Kysyin hiljattain Instagramissa teiltä haluaisitteko, että julkaisen reseptejä, joita käytin painonpudotus-/elämäntaparemontissani ja sain useita kymmeniä kyllä- vastauksia, kiitos niistä! 💖
Julkaisen nyt reseptejä täällä tunnisteella: elämäntapamuutos ja tässä olisi niistä ensimmäinen.
Aloitin siis viime vuoden puolella elämäntapamuutoksen, johon sisältyi ruokavalion muutos, liikunnan lisääminen, riittävästä levosta huolehtiminen ja rennompi elämäntapa. 
Rennommalla tarkoitan sitä, etten stressaa turhista asioista kuten vaikka omasta painosta.

Aloitin perehtymällä ravintoaineisiin ja siihen millaista ruokaa kannattaa syödä jos haluaa painoaan pudottaa. 
Painonpudotus ei tapahdu hetkessä ja itsellänikin on nyt mennyt 7 kuukautta ja painoa sinä aikana lähtenyt 10 kiloa. Pidän itse kuitenkin vaa'an lukemaa vielä tärkeämpänä kehonkoostumusta ja jokaisen elämäntaparemontin tekijän kannattaakin käydä kehonkoostumusmittauksessa pelkän vaa'an seuraamisen sijaan.
Painoa voi myös pudottaa pelkällä ruokavalioremontilla, mutta jos haluaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan on liikunta hyvä lisätä mukaan.
Haluan vielä korostaa, että en ole luopunut yhtään mistään herkuista, olen vain vähentänyt niitä, joten mistään dieetistä ei nyt edes puhuta. Ja viiniä nautin edelleen silloin tällöin.

Liikuntaa olen lisännyt paljon kun hurahdin ihan täysin LesMills Bodycombatiin, mutta liikuntaa ei tosiaan ole tarvetta harrastaa joka päivä. Luin paljon ruoan vaikutuksesta, makroravinteista ja osallistuin erilaisille luennoille, kävinpä myös FitFarmin Sport valmennuksen. Lisäksi käyn joogassa muutaman kerran viikossa.
Hyvä vinkki, jonka aiemmin kuulin on se, että: tee vain sellaisia muutoksia joihin pystyt sitoutumaan koko loppu elämäksesi.


Mutta sitten siihen ensimmäiseen reseptiin:




Kvinoaa, kasviksia ja kanaa
yhdelle


½ dl kvinoaa
reilusti haluamiasi kasviksia
noin 100 g kanan jauhelihaa

Valmistele haluamasi kasvikset, nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele kevyesti päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja kypsyneet.
Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä sitten kypsäksi.
Paista jauheliha pannulla ja mausta hyvin, mausteet tekevät paljon! Kasaa näistä nyt bowl- tyyppinen annos tai nosta vaan lautaselle ja nauti! 💖




Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti