Elämäntapamuutos osa 2: Pilvipitsa

sunnuntai 17. heinäkuuta 2022
 
Tämä ohje on ollut kovassa käytössä elämäntapamuutokseni aikana! On voinut huoletta syödä pitsaa useamminkin, koska pitsapohja sisältää paljon proteiinia, mutta ei paljoa kaloreita sillä se tehdään kananmunan valkuaisista. Tietysti se ratkaisee mitä pitsaan laittaa täytteeksi, mutta pitsa pysyy hyvin kevyenä esimerkiksi tonnikalalla, kasviksilla, kevytjuustolla tai kalkkunalla. Ja maku on silti hyvä!

Tämän pilvipitsan alkuperäinen ohje tuli vastaan itselleni TikTokissa, joten tämä ei ole minun kehittelemäni ohje, olen vain muokannut sitä hiukan. Valitettavasti en muista kenen tämä ohje on, mutta mikäli tiedät kenen tämä pitsapohjan alkuperäinen ohje on, kerro ihmeessä tämä kommenttikentässä!
Tämä pitsapohja on myös gluteeniton, joten se sopii hyvin ihmiselle, joka ei voi gluteenia syödä.Pilvipitsa
1 pitsa


4 kananmunan valkuaista
2 rkl valkosipulimaustetta
2 rkl oreganoa 
2tl maissitärkkelystä Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mausteet sekä tärkkelys, sekoita.
Levitä vaahto uunipellille leivinpaperin päälle pitsan muotoiseksi.
Pohjan kannattaa olla vähintään noin 2 cm:n paksuinen, jotta pohja jaksaa kannatella täytteitä.
Paista pohjaa 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tarkkaile, ettei pohja pääse palamaan. Jos pohja alkaa näyttää siltä, että se saattaisi palaa, laske uunin lämpöä.
Tämän jälkeen lisää pohjan päälle tomaattipyre ja täytteet. Paista sitten vielä sen verran, että esimerkiksi juusto sulaa, mikäli käytät juustoa.
Tämän jälkeen pitsa on valmis!Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti