Hei ihanaa helmikuuta ihmiset! Mä olen ihastunut tässä viime aikoina tähän edamame pavuista tehtyyn hummukseen, joka on muuten kiva vegaaninen vaihtoehto perusdipille.
Meillä dippailtiin tähän hummukseen kasviksia ja kuvissa näkyviä linssisipsejä, joten koko setti oli vegaaninen❤️
Perinteiseen hummukseen verrattuna mun suuhun tämä oli hiukan raikkaampi vaihtoehto sekä myös erittäin helppo tehdä.
Edamame pavut ovat vihreitä soijapapuja ja niitä myydään kuorittuna Prismoissa pakasteosastolla.
Edamame hummus
400 g edamame papuja
½ sitruunan mehu
3 isoa ruokalusikkaa tahinia
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1-2 dl vettä (riippuen kuinka paksua hummuksesta haluaa)
1-2 dl vettä (riippuen kuinka paksua hummuksesta haluaa)
Kiehauta vettä kattilassa liedellä, lisää pavut ja anna kiehua muutama minuutti vedessä.
Siirrä pavut blenderiin, lisää loput raaka-aineet ja aja sileäksi. Jos koostumus on mieleesi liian paksua, lisää vettä.
Siirrä valmis hummus kulhoon, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti!
Myös rakas koiramme oli kiinnostunut tästä dipistä tai varmaan enemmän sipseistä 😄
Here is my recipe for tasty edamame hummus. This hummus is a good vegan alternative for a basic sour cream based dip.
Edamame hummus
400 g edamame beans
juice of a half lemon
3 large tablespoons of tahini
½ teaspoon salt
2 tablespoons olive oil
1-2 dl water (depending how thick you want the hummus to be)
Add water to a pan, heat it up to boil and add the beans in to the boiling water. Boil them for a few minutes.
After the boiling, add the beans to a blender and add the rest of the ingredients.
Blend until the hummus is smooth. Add water if it is too thick for your taste. Scoop the hummus in a bowl, add sesame seeds on top of the hummus
and enjoy with veggies and lentil chips!
Post Comment
Lähetä kommentti