Yrttimarinoidut pihvit naudan ulkofileestä ja Villa Valentina Chianti Riserva Organic 2016

keskiviikko 6. toukokuuta 2020
*Viini saatu Rosa viini- ja ruokakerholta*


Grillikausi on parhaillaan alkamassa ja meillä kausi aloitettiin näillä yrttimarinoiduilla naudan ulkofileepihveillä. Tuoreet yrtit ovat muuten aivan loistavia erilaisiin marinadeihin!





Pihvi ja punaviinihän ovat tunnetusti parhaat ystävät, varsinkin punaviinin ollessa sopivan tanniininen, joten meillä nautittiin italialaista chiantia, jonka aiemmin sain näytteenä Rosa viini- ja ruokakerholta. Viinistä voit lukea lisää postauksen lopussa.




Pihvit naudan ulkofileestä

Naudan ulkofileetä pihveinä haluttu määrä



Marinadi
marinadi riittää noin 4-6 pihville koosta riippuen

4 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa muscovadosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl persiljaa
2 rkl timjamia
2 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria



Pilko yrtit pieneksi silpuksi, murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita ne muiden marinadi ainesten kanssa.
Nosta pihvit marinadin kanssa samaan astiaan ja siirrä maustumaan jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Kun pihvit ovat marinoituneet, nosta ne lämpimään vähintään tunnin ajaksi, jotta ne ehtivät lämmetä ennen grillausta.
Grillaa sitten kuumassa grillissä viisi minuuttia puoleltaan.
Kypsyys pitäisi silloin olla medium.
Nosta pihvit vielä grillauksen jälkeen hetkeksi vetäytymään folioon käärittynä.
Tarjoile vaikkapa hyvien grillikasvisten kanssa!
Ylijäämä yrteistä voit helposti loihtia blenderissä oliiviöljyn kanssa maukkaan yrttiöljyn ja käyttää sitä vaikkapa salaatinkastikkeena.
Tai laittaa yrttien taimet multaan kasvamaan 🌱



Grillaa pihveihin kunnon paistojäljet, saat sillä lisää makua ja ulkonäköä!



Pihvit nautitaan tietenkin with some nice chianti kuten Tunna Milonoff aikoinaan asian ilmaisi nauttiessaan sitä niin ikonista human placentaa.
Tunnustaudun suureksi Madventures ja Madcook faniksi, sillä tämä viittaus.
Mutta takaisin asiaan... 







Villa Valentina Chianti Riserva Organic 2016

Viininä pihvien kanssa loistavana parina toimii Toscanasta kotoisin oleva Villa Valentina Chianti Riserva Organic 2016.
Rypäleinä tässä punkussa on käytetty Sangiovesea sekä Canaioloa.
Ihanan täyteläisen maun lisäksi viini on sopivan tanniininen, joten sopii siis hyvin liharuoan kaveriksi. Viinissä on paljon marjaisaa makua.
Tämä chianti on luomua, joten siitä suuri plussa!
Villa Valentinan viinit eivät kyllä koskaan ole pettäneet, kuten ei tämä chiantikaan.
Muutama fakta vielä mainitakseni. Villa Valentina chianti sopii hyvin liharuokien, pastan ja pizzan seuraan, sisältää alkoholia 13 % ja happoja 5,5g litrassa sekä täyttää italialaisten viinien DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) vaatimukset.
Hinta Alkossa on 13,99€, joten tässä on hinta-laatusuhteeltaan hyvä italialainen punkku.


Cin cin! 🍷



Herkkuja ruokaohjeita löydät myös Rosan sivuilta!


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti