kotiliesi

Kylmäsavulohirieskarullat ja Charles de Fère Crémant du Jura Brut

keskiviikko 13. toukokuuta 2020
*Viini saatu Rosa viini- ja ruokakerholta*


Kuten viimeisimmistä postauksista voi huomata, olemme jälleen jatkaneet yhteistyötä Rosa viini- ja ruokakerhon kanssa. Sain heiltä muutamia erilaisia viinejä, joiden seuraksi julkaisen erilaisia ohjeita.
Tämän kerran viininä oli Charles de Fère Crémant du Jura Brut, jonka kylkeen halusin valmistaa lohta. Lohi on hyvä valinta kuohuviinille ja samppanjalle, yleensä ne sopivat hyvin yhteen, mutta jos olet epävarma tarkasta viinille sopivat makuparit Alkon luokitteluista.
Kuivan kuplivan kanssa vähän rasvaisempi kala sopii yleensä oikein hyvin!


Kylmäsavulohta käärittynä rieskaan, nam!


Kevät on tämän hetkisestä poikkeustilanteesta huolimatta erilaisten juhlien sesonkia, joten valmistin lohesta monen juhlapöydän suosikkeja rieskarullia.




Kylmäsavulohirieskarullat

100 g Kala-Lappi kylmäsavulohta (erittäin laadukas ja hyvä kylmäsavulohi!)
Rullattavia rieskoja
Nippu tuoretta rucolaa
5 retiisiä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa


Pilko sipuli ja rucola silpuksi, leikkaa retiiseistä ohuita siivuja.
Nosta kasvikset kulhoon, lisää oliiviöljyä ja suolaa, sekoita.
Pilko lohi ohuiksi siivuiksi ja sekoita puolet siivuista tuorejuustoon.
Voitele rieskat lohi-tuorejuustoseoksella, nosta päälle lohisiivuja ja viimeisenä vielä kasviksia.
Kääri rullalle ja viipaloi pienemmiksi suupaloiksi.
Tarjoile kuohuviinin kanssa!
Helppoa ja niin hyvää!



Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Muutama sananen vielä tämän kerran viinistä.
Charles de Fere Crémant du Jura Brut tulee Ranskasta Juran alueelta, rypäleinä on käytetty Chardonnayta sekä Pinot Noiria. Sisältää alkoholia 12% ja happoja 5,7g litrassa.
Sopii äyriäisten ja kalan kanssa nautittavaksi, erityisesti rasvaisen kalan kanssa hapokkuutensa ansioista.
Maku oli oman kokemukseni mukaan crémantiksi varsin hapokas, sitruksinen ja omenainenkin.
Kuitenkin mukavan raikas ja voisi sopia hyvin aperitiiviksi kesäjuhliin.
Hinta Alkossa 14,98€.


Lisää viinivinkkejä löydät myös Rosa Viini & Ruoka sivustolta, jonne pääset tästä.


Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti