Sipsipaneroidut kananugetit paholaisen majoneesilla ja Bonpas Côtes-du-Rhône Rosé

tiistai 12. toukokuuta 2020
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*


Näin keväällä kun kuljemme kohti kesää voi huomata roséviinien suuren suosion. Alkossa rosét ovat usein esillä erillisellä esittelyhyllyllä, ihmisten puheissa ja sosiaalisessa mediassa rosét ovat esillä entistä enemmän. Oletko huomannut saman?
Juurikin eilen selailin Instagramissa roséviinien kuvia, janohan siinä tuli...

Rosét ovat melkein yhtä suotuisia kaikenlaisten ruokien kanssa kuin samppanjat.
Raikkaan rosén kanssa voikin hyvin yhdistää grilliruokaa tai vähän rasvaisempaakin ruokaa, kuten näitä sipsipaneroituja kananugetteja.
Näiden nugettien kanssa nautimme Bonpas Côtes-du-Rhône roséta, joka oli meille aivan uusi tuttavuus, mutta myös Alkon valikoimissa aivan uusi tuote.
Voit lukea viinistä lisää postauksen lopussa.


Rapeita nugetteja, täyteläistä majoneesia ja kylmää roséta!



Nugettejahan ei voi nauttia ilman mitään majoneesia, joten tein nugettien kaveriksi paholaisenmajoneesia. 
Tässä ei ole mitään sen kummempaa taikaa, sekoitat vaan keskenään majoneesia ja paholaisen hilloa sekä ripaus suolaa. Lopputulos on kuitenkin törkeän hyvää!




Paholaisen majoneesi

3 rkl Paholaisen hilloa
200 g Hellmann's maustamatonta majoneesia
½ tl suolaa


Sekoita ainekset keskenään ja varmista maku.
Siirrä kylmään maustumaan.




Sipsipaneroidut kananugetit

Suolattuja perunalastuja
½ litraa auringonkukkaöljyä paistamiseen
400 g kanafileitä
2 kanamunaa
1 dl maissijauhoja
1 tl suolaa


Laita maissijauhot ja suola kulhoon, sekoita.
Riko kananmunat omaan kulhoonsa ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Murskaa perunalastuja omaan kulhoonsa muutama kourallinen, voit tarvittaessa tehdä lisää sipsimurua jos ne loppuvat kesken.
Pilko fileistä mukavan kokoisia nugetteja.
Pyörittele jokainen nugetti ensin jauho-suolaseoksessa, sitten kananmunassa ja viimeisenä sipsimuruissa.
Kaada öljy kattilaan ja lämmitä 180 asteiseksi.
Laske nugetit kuumaan öljyyn varovasti, äläkä polta itseäsi. Kypsyminen vie noin 5 minuuttia ja kunnes nugettien pinta on saanut kauniin rusehtavan värin.
Nosta nugetit varovasti talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
Tarjoile paholaisen majoneesin ja kylmä roséviinin kanssa!







Bonpas Côtes-du-Rhône Rosé 2019

Ensimaistamisella tämä rosé ei ehkä ollut niin perinteinen rosé, mutta erittäin tyylikäs. 
Marjaisuus ei ole kovin voimakas, enemmänkin hentoinen.
Maku on omenainen, raikas ja kuiva.
Hapokkuutta on juuri sopivasti ja tämän tyyppinen rosé onkin oiva kaveri uppopaistetulle ja grillatulle ruoalle.
Rosé sisältää 13 % alkoholia ja happoja siinä on 5,4g litrassa, se on myös varustettu ympäristövastuullinen pakkaus- merkinnällä.
Bonpas rosé on vasta hiljattain tullut valikoimaan ja luokitetu Alkossa myös kausituotteeksi.
Hintaa pullolle jää 11.98€.






Viinivinkkejä löydät myös Rosan sivuilta!

Ihanaa kevättä!🌞

Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti