Kevätsalaatti ja Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

tiistai 28. huhtikuuta 2020
*Viini saatu Rosa viini- ja ruokakerholta*


Jos etsit vielä jotain vappubrunssille sopivaa, kokeile tätä kevätsalaattia ja kuohuviiniä!
Raikas ja hitusen hedelmäinen salaatti pähkinärouheella ja vinaigretellä viimeisteltynä on takuuvarma herkku!
Vappupöytään sopii paljon muutakin kuin munkit ja simat kuten vaikkapa ruokaisat salaatit ja grilliruoka.
Myös vappubrunssit ovat monen valinta perinteiden tilalle.
Olen itse tykästynyt laittamaan vappuna ruokaa ja pieniä naposteltavia, joiden kanssa maistelemme viinejä, yleensä kuohuviiniä tai samppanjaa.
Siksi tämä salaatti löytyy meidän vappupöydästä!



Salaatin makumaailman viimeistelee täyteläinen vinaigrette




Kevätsalaatti
kuudelle hengelle


150g suolattuja pistaasipähkinöitä
5 retiisiä
100 g kurkkua
100 g kirsikkatomaatteja
1 punainen omena
1 punainen paprika



Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nosta pähkinät uunipellille ja paahda sitten uunissa.
Pähkinät paahtuvat nopeasti, joten varo etteivät ne pääse palamaan.
Kun pähkinät ovat jäähtyneet, pilko ne veitsellä, jotta saat niistä pientä rouhetta.
Pese kasvikset juoksevan veden alla ja pilko ne kuutioiksi.
Sekoita kasvikset keskenään kulhossa.
Nosta nyt lautaselle salaatti, ripottele päälle pähkinärouhetta ja viimeistele vinaigretellä.
Halutessasi voit myös paahtaa palan leipää salaatin kylkeen, se sopii mainiosti sekä salaatin, että kuohuvan kanssa.
Tarjoa lasillisen kylmää Pizzolato Organic Rosé Extra Dry kanssa!




Vinaigrette

½ dl vaaleaa balsamicoa tai vaaleaa balsamicokastiketta
1 dl oliiviöljyä
1 punasipuli
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
noin kourallinen pilkottua tuoretta basilikaa



Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi.
Sekoita ensin kulhossa balsamico ja oliiviöljy, lisää sitten loput ainekset.








Viininä salaatin kanssa toimii hedelmäisen hapokas Pizzolato Organic Rosé Extra Dry. 
Maku muistuttaa hedelmiä ja mansikkaa sekä vähäsen sitrusta. Hapokkuus on juuri sopiva, koska kuohuvasta voi maistaa myös makeutta.
Kuohuviinin tuottaja La Cantina Pizzolato sijaitsee Italiassa, 40 minuutin ajomatkan päässä Venetsiasta.
Hintaa Alkossa tällä kuplivalla on 10,99€, joten hinta-laatusuhdekin on loistava!
Tämä rosé sisältää Glera ja Raboso rypäleitä.
Vuoden Viinit kilpailussa Pizzolato Organic Rosé Extra Dry ansaitsikin hopeaa alle 13€ kuohuviinien luokassa.
Lisäksi tämä kupliva sopii myös vegaanille!
Pizzolato Organic Rosé Extra Dry sisältää alkoholia 11%, sokeria 12.0g litrassa sekä happoja 5.2g litrassa.



Hauskaa vappua! 🥂🎈
Löydät ohjeita vappuherkkuihin ja viinivinkkeihin myös Rosa Viini ja Ruoka- sivustolta.



Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti