Paistetut kampasimpukat valkoviiniliemellä + viinisuositus

perjantai 13. syyskuuta 2019
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*



Onko kampasimpukoiden valmistus tuttua vai jännittääkö se? Itse aikanaan jännitin kampasimpukoiden paistamista, mutta aivan turhaan! Tämä ei todellakaan ole mitään ydinfysiikkaa, mutta vaatii sen, että tarkkailet kelloa paistamisen ajan.

Kampasimpukat sopivat hyvin alkupalaksi tai vaikkapa liemen tai keiton kanssa tarjoiltuna. Viimeisimmät kampasimpukkani olen syönyt ravintola Rouxissa Lahdessa ja siitä olikin jo ihan liian kauan. Kampasimpukoita tuleekin syötyä aika harvoin vaikka ne ovat varsinaista herkkua!

Kampasimpukoiden valmistaminen on nopeaa toimintaa oikean kypsyyden varmistamiseksi,
simpukoita paistetaankin vain muutaman minuutin ajan.
Ylikypsät simpukat ovat kumisia ja sitkeitä kun taas huolellisesti valmistetut ovat pehmeitä ja herkullisia.



Paistetut kampasimpukat valkoviiniliemellä on tyylikäs alkupala samppanjalasillisen kanssa vaikka vähän hienompaan illanviettoon.





Paistetut kampasimpukat valkoviiniliemellä
neljälle


350 g kampasimpukoita
3 rkl auringonkukkaöljyä
1 valkosipulin kynsi
½ sitruuna
 30 g voita
1 oksa tuoretta timjamia 
3½ rkl valkoviiniä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna 



Huuhtele simpukat juoksevan veden alla ja kuivaa sitten talouspaperilla.
Murskaa valkosipulin kynsi, jotta saat siitä mahdollisimman paljon makua irti.
Laita kulhoon valmiiksi voi, timjamin oksa, valkosipulin kynsi ja purista ½ sitruunasta vähän mehua mukaan.
Laita toiseen kulhoon valkoviini ja persiljasilppu.
Ripottele simpukoiden pintaan suolaa, laita sitten pannu liedelle ja liesi täydelle teholle.
Kaada pannulle auringonkukkaöljy ja odota, että pannu on kuuma.
Kun pannu on kuuma nosta simpukat pannulle, paista 1 minuutti (älä käännä tai liikuttele simpukoita tänä aikana, jotta ne paistuvat hyvin).
Minuutin jälkeen käännä simpukat ja lisää samalla pannuun voi, timjami, sitruunamehu sekä valkosipuli. Valele sitten simpukoita pannussa minuutin ajan voilla. Nosta sitten simpukat kuumalle lautaselle ja kaada pannuun valkoviini ja persiljasilppu.
Keittele viiniä kasaan noin kahden minuutin ajan ja valele sitten simpukoiden päälle.

Tarjoile hyvin viilennetyn samppanjan kanssa!









Viinisuositus


Kampasimpukoiden kanssa meillä oli juomana Montaubret Champagne Brut, joka toimi hyvin simpukoiden merellisen maun kanssa.
Samppanjaa maistellessa erottaa hyvin sitruksen, hennon omenaisen vivahteen sekä hitusen paahteisuutta.
Pinot noir rypäleestä valmistettu Montaubret on kuiva ja hapokas kupliva, jonka voi helposti yhdistää äyriäisten ja paistetun kalan kanssa.
Hinta-laatusuhde on tässä samppanjassa aikalailla kohdallaan.
Hinta Alkossa on 29,98 €.






Voit myös halutessasi käydä katsomassa alkuperäisen kampasimpukoiden ohjeen tästä klikkaamalla, jolloin siirryt Rosa ruoka-ja viinikerhon sivulle.




Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti