kotiliesi

Ihana kantarellipasta pekonimurulla + viinisuositus

lauantai 21. syyskuuta 2019
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*



Kantarellit eli keltavahverot ovat syksyn suurinta herkkua, jota jokainen sienien ystävä toivoo löytävänsä metsästä.
Nyt on vaan ollut valitettavan huono sienivuosi, mutta onneksi sen verran sain kantarelleja, että saatiin pastaa pöytään. Oletko sinä löytänyt sieniä tänä syksynä?

Tämä kantarellipasta on helppo valmistaa, mutta se on täynnä herkullisia makuja!
Alkuperäinen ohje on Rosa ruoka- ja viinikerhon sivuilta (jonka näet tästä klikkaamalla), mutta muutin ohjeen omanlaisekseni ruskistamalla voin sekä lisäämään valmiiseen pastaan päälle rapeaa pekonimurua.
Näillä kikoilla saat pastaan aivan uutta makumaailmaa!



Kantarellipasta on oikea syksyn klassikko.



Kantarellipasta pekonimurulla
neljälle


400 g Tagliatelle pastaa (n. 100 g ruokailijaa kohden)
500 g kantarelleja
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl voita
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
170 g pekonia



Pilko sipulit ja kantarellit.
Laita pannu liedelle, liesi täydelle teholle.
Lisää pannuun voi ja öljy, anna voin ruskistua, laske lämpöä ja lisää sitten sipulit.
Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kantarellit, nosta lämpöä, paista ja anna kantarelleista irtoavan nesteen haihtua.
Kaada joukkoon valkoviini, anna porista muutama minuutti ja lisää sitten kerma, suola ja sitruunamehu.
Jätä nyt pastakastike porisemaan miedolla lämmöllä ja keitä sillä välin pasta sekä valmista pekonimuru pilkkomalla pekoni pieneksi muruksi ja paista pannulla rapeaksi.
Kun pasta on kypsää, nosta se pastakastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
Nosta lautaselle ja ripottele päälle pekonimurua.

Tarjoile pasta punaviinilasillisen kanssa. 



Il Barone Rosso toimii hyvin maanläheisen kantarellipastan kanssa.




 Viinisuositus

Kantarellipastan kanssa voit tarjoilla ja nauttia Il Barone Rosso punaviiniä.
Sangiovese rypälelajikkeesta valmistettu Il Barone Rosso on mehevän hilloinen italialainen punaviini.
Maussa on mukavasti nipisteleviä tanniineja, päällimmäisenä maistuvat kuitenkin mehevät marjat. Eniten ehkä itse kuvailisinkin tätä viiniä marjaisaksi.
Perushyvä punkku ihan sellaisenaankin nautittavaksi, mutta viinin seuraan sopivat hyvin myös pienet suolaiset naposteltavat sekä lihat.
Hinta Alkossa on 10,99€.





Hanna 💖



Post Comment
Lähetä kommentti