Lammaspata juureksilla, joka onnistuu takuuvarmasti + viinisuositus!

lauantai 31. elokuuta 2019
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*



Vihdoin ja viimein alkaa paras pataruokasesonki lähestyä!
Odotan joka syksy kovasti sitä aikaa kun illat alkavat pimentyä ja voin alkaa suunnitella uusia pataruokavaihtoehtoja. Aiemmin kirjoittamani Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarjan myötä jatkoimme yhteistyötä Rosa ruoka- ja viinikerhon kanssa ja saan heiltä viinin jokaista postausta varten. Lisäksi saan käyttää heidän reseptiikkaansa, mutta tykkään kuitenkin tehdä jokaisesta ruokaohjeesta omanlaiseni.
Joten tämä lammaspata sai vähän uutta twistiä mausteista ja juureksista, voit käydä myös katsomassa
alkuperäisen lammaspadan ohjeen tästä klikkaamalla, jolloin siirryt Rosa ruoka- ja viinikerhon sivuille.

Viinin tarkemmat speksit löydät lammaspadan ohjeen jälkeen.



Mureaa lammasta ja herkullisia juureksia, kylkeen lasi punaviiniä. Onko mitään parempaa?



Näitä herkullisia ohjeita viinisuosituksilla on tulossa vielä useampi, joten jää kuulolle!




Lammaspata
neljälle

n. 1½ kg luuton lampaanpaisti (myös karitsa käy)

½ dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1½ tl mustapippuria rouhittuna
1 tl kuivattua timjamia
2 tl dukkah- mausteseosta

tuoretta timjamia
auringonkukkaöljyä
5½ dl Puljonki lihalientä
½ dl ruokokidesokeria
5 porkkanaa
2 isoa palsternakkaa

maalaispatonkia




Poista paistista rasvat ja kalvot ja leikkaa sitten liha isoiksi kuutioiksi. Lampaasta kannattaa aina poistaa enimmät näkyvimmät rasvat, koska rasvasta tulee yleensä sitä pelättyä "villasukan" makua.

Sekoita jauhot ja mausteet keskenään kulhossa.
Pyörittele jokainen lihakuutio mauste-jauhoseoksessa kauttaaltaan.
Laita pannu liedelle, lisää öljyä ja laita liesi lämpenemään täydellä teholla.
Kun pannu on kuuma, nosta lihakuutioita pannulle, ruskista, mutta älä kypsennä.
Kun olet saanut jokaisen kuution ruskistettua, siirrä ne pataan.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakat, nosta pataan lihojen kanssa. Leikkaa timjamista muutama tuore oksa pataan.
Lisää mukaan myös lihaliemi ja sokeri.
Laita pata liedelle miedolla lämmöllä porisemaan 1½ tunniksi.

Kun aika on kulunut, sinulla on upean mureaa ja maukasta lammasta sekä herkullisia juureksia.
Tarjoile maalaispatongin ja punaviinin kanssa.





Viinisuositus


Piqueras Gold Label 2016 on täyteläinen, ihanan marjaisa ja hilloinen punaviini, joka sopii monen ruoan kaveriksi.
Lammaspata olikin aivan loistava pari tälle punaviinille ja suosittelenkin kokeilemaan myös muita pataruokia tämän viinin kanssa.
Tästä viinistä ei makua puutu ja juurikin tämä ominaisuus vaatii myös ruoalta reipasta makua.
Syrah rypälelajikkeesta valmistettu Piqueras Gold Label on hinta-laatusuhteeltaan oiva valinta ja täydellisesti syksyyn sopiva punkku!
Hinta Alkossa 14,99€.









Mikä on sun lemppari pataruoka syksyisin?




Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti