Omenat ovat parhaassa sesongissaan ja on aika hyödyntää upeita herkullisia kotimaisia omenoita! Omena on ihanan monipuolinen ja siitä voi valmistaa vaikka mitä, mutta olen jo pitkään kehitellyt täydellisyyttä hipovaa piirakkataikinaa, joten omenat oli aivan pakko laittaa piirakkaan.
Taikina onnistui todella hyvin, ulkokuoresta tuli rapea ja kullankeltainen ja sisus jäi ihanan pehmeäksi. Joten nyt olen tyytyväinen, tästä tuli paras piirakkataikinani!
Taikinaan voi halutessaan lisätä tuoretta timjamia, kuten itse tein. Vähän vielä hävikkiviikon tunnelmissakin halusin hyödyntää keittiöön jäänyttä timjamia, koska omena ja timjamihan ovat loistava makupari!
Omenapiiras kotimaisista omenoista kinuskilla viimeisteltynä, taivaallisen hyvää! |
Omenapiiras kinuskilla ja timjamilla
4 dl 00-vehnäjauhoja + vajaa ½ dl vuoan jauhotukseen (myös tavalliset vehnäjauhot käy)
2 tl leivinjauhetta
1 dl voita
1½ dl sokeria + vajaa ½ dl vuoan jauhotukseen
4 kananmunaa
½ dl maitoa
tuoretta timjamia (vaihtoehtoinen)
kotimaisia omenoita
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sulata voi mikrossa ja kaada sitten jauhojen sekaan. Lisää sokeri, munat ja maito, vatkaa hetki, jotta taikina on tasaista.
Lisää halutessasi tuoretta timjamia taikinaan.
Sekoita vajaa ½ dl vehnäjauhoja ja saman verran sokeria kulhossa.
Voitele 28cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka, jauhota vehnäjauho-sokeriseoksella.
Kaada taikina vuokaan.
Leikkaa omenoista pyöreitä siivuja ja painele haluamasi määrä siivuja taikinaan.
Voit halutessasi myös kuoria omenat.
Jätin itse kuoret omenoihin, koska niistä tulee lisää makua eikä jätettä tule enempää.
Paista piirasta 160 asteessa 30 minuuttia.
Viimeistele paiston jälkeen kinuskilla.
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
1 tl voita
Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola kattilaan ja keittele seosta noin 10 minuuttia tai kunnes koostumus on sopivaa.
Lisää lopuksi voi, sekoita.
Valuta haluamasi määrä piirakan pinnalle.
Tarjoile kahvikupposen kanssa!🍂
Ihanaa syksyä!
Hanna 💖
2 tl leivinjauhetta
1 dl voita
1½ dl sokeria + vajaa ½ dl vuoan jauhotukseen
4 kananmunaa
½ dl maitoa
tuoretta timjamia (vaihtoehtoinen)
kotimaisia omenoita
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sulata voi mikrossa ja kaada sitten jauhojen sekaan. Lisää sokeri, munat ja maito, vatkaa hetki, jotta taikina on tasaista.
Lisää halutessasi tuoretta timjamia taikinaan.
Sekoita vajaa ½ dl vehnäjauhoja ja saman verran sokeria kulhossa.
Voitele 28cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka, jauhota vehnäjauho-sokeriseoksella.
Kaada taikina vuokaan.
Leikkaa omenoista pyöreitä siivuja ja painele haluamasi määrä siivuja taikinaan.
Voit halutessasi myös kuoria omenat.
Jätin itse kuoret omenoihin, koska niistä tulee lisää makua eikä jätettä tule enempää.
Paista piirasta 160 asteessa 30 minuuttia.
Viimeistele paiston jälkeen kinuskilla.
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
1 tl voita
Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola kattilaan ja keittele seosta noin 10 minuuttia tai kunnes koostumus on sopivaa.
Lisää lopuksi voi, sekoita.
Valuta haluamasi määrä piirakan pinnalle.
Tarjoile kahvikupposen kanssa!🍂
Ihanaa syksyä!
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti